Sohvi ja Sälly varjupaika sattumise lugu oli tõeline komöödia

Sohvi ja Sälly on 7-kuused koerad ja pärit Rakvere kandist. Nad sattusid Rakvere varjupaika omaniku surma tõttu. Koerad jäid peremehest ilma ja lähedased pöördusid abi saamiseks varjupaiga poole. Varjupaik kutsuti välja infoga, et krundil on kaks hästi kurja koera, kes inimesi endale mitte mingil juhul ligi ei lase. Nad pidid olema ohtlikud.

Varjupaiga töötajatel tuleb ka selliste koertega silmitsi seista ja nad ei osanud midagi kahtlustada. Töötajad panid vaimu valmis. Nad valmistusid koerte püüdmiseks uinuti, puuri, lingu ja kõigi muude vahenditega, mida kasutatakse agressiivsete koerte püüdmisel. Auto pakiti kokku ja asuti koeri otsima.

Kui nad Sälly ja Sohvi lõpuks üles leidsid, oli kõigil nalja palju. Esmapilgul oli raske uskuda, kas tõesti on tegu ikka samade koertega. Kahe lõukoera asemel tervitasid varjupaiga meeskonda hoopis kaks ääretult tragi ja vahvat rõõmupalli, kel käis saba igasse ilmakaarde ja musidel ning kallistustel ei olnud otsa ega äärt. Hea, et nad varjupaiga töötajaid surnuks ei musitanud. Meel rõõmus ja tuju hea, korjasid varjupaiga töötajad kaks "lõukoera" auto peale ja üheskoos sõideti Rakvere varjupaika.

Koerad Sohvi ja Sälly

Nüüd on nad Tallinna varjupaiga hoole all, sest siin on koertele uut kodu leida palju lihtsam. Varjupaigas on nad tublid tüdrukud. Tallinna varjupaiga juhataja Eve Tobiase sõnul saavad nad ka teiste koertega väga hästi läbi, tihtipeale mängivad aedikus koos lausa pea 10 koeraga.

Sälly ja Sohvi käivad kokku nagu sukk ja saabas. Nad on koos kasvanud ja elavad nüüdki ühes aedikus. Ka meie stuudiosse tulid nad üheskoos ja niitsid kolm vägevat meest jalust. Nad on rõõmsad ja elavad koerad. Energiat jagub neil kohe mitme eest, seega peaks ka uus omanik (või uued omanikud) olema kindlasti keskmisest aktiivsemad ja valmis sellistele rõõmupallidele oma aega pühendama. Koolitust ei ole nad saanud, kuid õpihimu on neil suur. Nad sobiksid harrastama mõnd koeraspordi ala ja sobiksid ka lapsele vahvaks kaaslaseks.

Olgugi, et Sälly ja Sohvi on koos kasvanud, on neil vanust vaid alla aasta, mistõttu ei ole suur probleem neid kahte ka lahutada. Loomulikult tahaks Tallinna varjupaik leida neile ühise kodu, kus nad saaksid koos edasi mürgeldada, kuid kui see ei ole võimalik, siis peavad Sälly ja Sohvi teed lahku minema.

Sälly ja Sohvi on 7-kuused koerad. Nad on kiibitud, vaktsineeritud ja saanud parasiiditõrje. Nad on valmis oma uueks eluks!

Iga "Koduleidja" projekti kaudu kodu leidnud varjupaigaloom saab Purinalt kingitusena kaasa kotitäie toitu ja vahva jõuluüllatuse!

Kui Sina saad neid kutsusid aidata, siis rohkem infot nende kohta leiad Tallinna varjupaiga kodulehelt. Sälly leiad SIIT ja Sohvi kohta loe SIIT!