Majaperenaisele tõttas appi metsloomaühing, kes vaatas siilid igaks juhuks üle, ega nad pole viga saanud. Selgus, et kõik kuus siili olid poisid – üks täiskasvanu ja viis eelmise aasta poega.

„Mis asjaoludel nad kõik basseini kukkusid, jääb meile mõistatuseks, kuid perenaine sai siilidega harmoonilise kooselu osas õpetussõnu ning basseini sai paigaldatud ka piki serva põhjast üle serva ulatuv laiem laud, mida mööda siilid edaspidi ise ka välja saaksid kõndida,” kirjutas metsloomaühing.

Sealjuures soovitab ühing kõigil oma aiad sellise pilguga üle vaadata, et seal poleks „siililõkse”, kuhu siilid võivad sisse kukkuda ja sealt ise mitte välja saada. Ühtlasi palutakse üle vaadata sügavad veenõud ja tünnid ning katta need millegagi, et siilid, oravad ja teised väikeloomad, kes sinna jooma lähevad, ei upuks. Järskude seintega basseini soovitatakse paigaldada laud, mida mööda saaksid vette kukkunud loomad ise välja ronida. Samuti võiks aedadesse panna madalaid veenõusid, mis teeksid kuumadel päevadel janus loomakeste elu veidi kergemaks!

Allikas: Eesti Metsloomaühing