Kassid võiksid ju juua oma kaussidest. Kassi-psühholoogia põhjal näitab aga kassi harjumus janu kustutada tema kohta üht-teist. Kuna kassid pärinevad kõrbeloomadest, kes pidid hakkama saama vähese veega, siis kasside eelkäijad said vedelikku ka saaklooma süües.

Kassiomanikud on kindlasti märganud ka seda, et kassi väljaheide on küllaltki kuiv. Kui uurida kassi uriini laboratooriumis, avastaksid, et see on kõrge kontsentraadiga, sest kasside neerud on ülimalt efektiivsed. Just nendel põhjustel on kassi keha suuteline hoidma vett endas tükk aega.

See aga ei tähenda, et kassid ei vajaks vett. Vajavad ikka. Loomaarsti sõnul võib murekohaks osutuda aga see, kuidas kassile vett pakume. Nimelt ei näe kassid seisvat vett hästi ja seetõttu võib kausis olev seisev vesi kassi jaoks vahel märkamatuks jääda. Kui kass näeb aga tilkuvat kraani, siis tajub ta, et sealt saab juua.

Teiseks ei pruugi kassi jaoks seisev vesi turvaline tunduda. Võid ju kassile igal hommikul värske vee panna, aga looduses on seisev vesi ikkagi pahaendeline. Liikuv vesi on aga kindla peale minek. Kassid võivad liikuvat vett eelistada ka seetõttu, et nad kuulevad selle tilkumist või solinat.

Tilkuv või voolav vesi on tõenäoliselt ka jahedam, suurema hapnikusisaldusega ja maitsvam. Mõnedele kassidele meeldib tilkuv vesi isegi nii väga, et nad õpivad ära, kuidas käpaga kraani liigutada, et vesi voolama saada. Niisiis kui avastad, et su kass on liikuva vee fänn, siis soeta pisike purskkaev, mis on spetsiaalselt lemmikloomadele mõeldud.

Allikas: vetstreet.com