"Ma ei ole eales nii suurt näinud," rääkis looma näinud bioloog Lizzie Daly ajalehele The Guardian. "Me olime just näinud paari väiksemat meduusi sukeldumiskoha läheduses korallrahul, kui järsku tuli eikuskilt see suur, väga ilus meduus. Me pidime vaatama mitu korda ja endalt küsima, et kas see olend on tõesti 1,5-meetri suurune," lisas Daly.

Naise sõnul oli ta koos kaameramehe Dan Abbottiga piirkonnas sukeldumas seoses Metsiku Ookeani nädalaga, kui nad seda ülisuurt seenekujulist looma märkasid. Eriti huvitav oli bioloogi sõnul jälgida looma käitumist, kellel olid väga pehmed liigutused ning kes ei paistnud inimesele kuidagi ohtu kujutavat. "Paljud oleksid olnud mures, aga ta ei ole inimesele ohtlik. Tegemist on väga majesteetliku olevusega," lisas Daly.

Bioloogi sõnul oli ujumine koos "hella hiiglasega" väga "maalähedane kogemus".

Kohalike loomateadlaste sõnul ujub piirkonda iga aasta tuhandeid mereelukaid, kuid nad jäävad tavaliselt koos kombitsatega mõõtes ligi meetri pikkusteks.

Sealsetes vetes elutsevad tünnikujulised meduusid võivad kaaluda kuni 35 kilo ning nende diameeter on tavaliselt umbes 90 sentimeetrit. Suurimateks vaenlasteks on nendel meduusidel piirkonnas elavad maailma suurimad merekilpkonnad.

Meduusid on üldiselt inimesele ohutud, välja arvatud "Portugali man o` war`iks" kutsutav olend, kelle kombitsad sisaldavad mürki ja võivad olla inimese eluohtlikud.