Sichuani provintsi edelaosas asuvas Chengdu linnas avati eelmisel kuul kohvik nimega Cute Pet Games, võttes eeskuju ülemaailmsest kohvikutetrendist, kus loomasõbrad saavad kasside ja koerte seltsis lõõgastuda. Lisaks söökide-jookide pakkumisele kõnnivad seal ringi „panda“-koerad, keda külastajad saavad silitada. Kohviku omaniku, hr Huangi sõnul, pakub kohvik lisaks värvimisteenust neile, kes soovivad, et ka nende koerad pandade moodi välja näeksid, ning neil on selleks tööks spetsiaalselt koolitatud personal.

Ehkki osade inimeste arvates on see väga armas, pole loomakaitsjad ja paljud loomasõbrad selle praktikaga rahul. Ameerika loomaõigustega tegelev organisatsioon People for Ethical Treatment of Animas (PETA) soovitab reisijatel tungivalt eemale hoida kõigist äriettevõtetest, mis ekspluateerivad loomi rahateenimise ja sotsiaalmeedias meeldimise eesmärgil.

„Pandade tunnustamiseks on palju paremaid viise kui tundlike koerte kasutamine värvitavate dekoratiivsete väljapanekutena,“ ütleb PETA USA kommunikatsiooni vanem-asepresident Lisa Lange. „Koerte keemiliste värvainetega katmine on stressi tekitav ja võib põhjustada allergilisi reaktsioone nahal, ninas ja silmades.“ Milleks seda vaja on?

Allikas: lonelyplanet.com