Varjupaikade MTÜ soov on ka sel aastal luua heategevuskalender, kus modellidena poseerivad varjupaigas elavad või selle kaudu uue kodu leidnud loomad. Juba traditsiooniks saanud kalender tuleb kahes suuruses: A5 formaadis lauakalender ja A3 formaadis seinakalender. Sisu poolest on see aasta teistsugune. Kuna ühtpidi vaadates on kalender täidetud puhtalt koerapiltidega ja teistpidi vaadates jällegi armsate kassipiltidega, siis sobib see nii kassi- kui ka koerainimestele.

Heategevuskalenderit loob Varjupaikade MTÜ eesmärgiga parandada varjupaigaloomade elutingimusi ning leida neile uued kodud.

Meie mõõdame varjupaigapäevi. Loomad seda ei tee – nemad elavad hetkes. Neil toimub kogu elu siin ja praegu ning see hetk on nende elus kõige tähtsam. Meie ei suuda mõõta tundeid, mis on neil ja meil siin ja praegu. Me ei suuda mõõta emotsioone – kohtumisrõõmu ja kaotusevalu. Seetõttu teame, et ka üks varjupaigapäev on liiast, sest kodu ei suuda asendada miski. Me saame leevendada ja tagada parema heaolu loomadele, kui meid aidatakse inimeste poolt, kes hoolivad.

Uus kalender ühendab kassi- ja koerainimesed. Seal on 26 lemmiklooma – 13 kassi ja 13 koera. Nad kõik on või on olnud pikemaajalised varjupaigaasukad. Esimese kahe varjupaiganädala jooksul ei tulnud neile mitte keegi järele. Mitte keegi ei tundnud neist puudust. Osad neist on varjupaik juba uutesse kodudesse aidanud, kuid on neidki, kes ikka veel veedavad oma päevad varjupaiga seinte vahel uut võimalust oodates. Kõige lühemalt viibis varjupaigas musta kassi kuud esindav kass Berta, kes sai uue kodu 25 päevaga. Kõige staažikam varjupaigaelanik on aga maikuud esindav proua Loora Tallinna loomade varjupaigast. Tema on varjupaigas elanud juba üle aasta ja varjupaigapäevi on kogunenud üle 400. Selle koera ainus unistus on leida omale hooliv perekond ja kodu, kus veeta väljateenitud vanaduspõlv.

Iga jagamine ja iga toetus teeb varjupaigas elava looma elu paremaks. Projektile saad hoogu anda SIIN.