Tähelepanupuudus. Koerad on sotsiaalsed loomad ja peremehe tähelepanu on neile tähtis. Paljud koerad jäävad terveks päevaks üksi koju, sest pererahvas suundub tööle ja kooli. Kui pere jõuab koju ja koer ei saa ikka tähelepanu, muutub ta ajapikku nukraks ja lojuks. Lahendusi võib olla mitmeid. Kui ise koeraga nii palju tegeleda ei jõua, võiks palgata koerajalutaja, kes käib temaga päeval paar tundi jalutamas. Võib-olla ulatab abikäe mõni pensionipõlve nautiv pereliige, kes tegeleb nädalas mõned korrad lemmikuga.

Vähene liikumine. Kuna koer on loomult aktiivne ja liikuv loom, siis on temaga vaja regulaarselt välja käia. Ja mitte kiirel jalutuskäigul, vaid teha ka pikemaid tiire. Koera jaoks on ergutav, kui ta saab koduseinte vahelt välja. Nii tunneb ta uusi lõhnu, kuuleb teistsuguseid helisid ja näeb vahest ka teisi loomi. See, millise vahemaa peaks koeraga jalutama, sõltub tõust. Üldiselt peaks koeraga olema õues aga rohkem kui pool tundi.

Pereliikme või teise peres elava lemmiklooma surm. See on üks sagedasemaid põhjuseid, mis muudab koera depressiivseks. Kahjuks on see ka kõige aeglasemini mööduv asi. Mõnesid koeri ei lohuta ka uus lemmikloom, sest ikka jäädakse rohkem igatsema lahkunud kaaslast. Kui lahkub aga inimene, siis on kurbus veelgi suurem, sest koera ja tema peremehe vaheline side on väga tugev.

Depressiivne peremees. Koer saab väga hästi aru, kui tema peremehega on midagi korrast ära. Kuna koer hoolib oma peremehest väga, siis muudab elurõõmu kaotanud peremees õnnetuks ka oma koera.

Liiga karm distsipliin. Loomulikult peavad reeglid paigas olema, kuid oluline on olla mitte liiga julm, sest karmid karistused muudavad koera depresiivseks. Niisiis tasuks koera hoopis hea käitumise eest kiita ja anda talle selle eest snäkke. Vältida tasuks aga koera karistamist iga vale liigutuse eest.

Tervisemured. Kui koera tervis on muutunud halvaks, siis võib ka see põhjustada depressiivsust. Niisiis tasub koeraga käia regulaarselt loomaarsti juures vältimaks tõsisemaid tervisemuresid.

Allikas: petmd.com