Artiklist leiad eksperdipoolsed sisukad vastused mitmetele küsimustele. Kuidas koera perre võetud kassiga harjutada, kuidas selgitada koerale, milline on tema koht karjas ja perekonnas? Kas koerad võivad marju süüa ja milliseid ning muud põnevat! Mida koerakoolitaja antud küsimustest arvab, loe lähemalt allolevast artiklist!

Koeraomaniku küsimus: Kuidas julgustada arga koera?

Koerakoolitaja Kati Ernits vastab:

Väga sageli ei tule koerad iseseisvalt hirmu ületamisega toime ning seetõttu saab hirmu ja ebakindluse korral koera aidata vaid tema omanik. See eeldab inimese ja koeravahelist usalduslikku suhet. Samuti on inimesele vajalikud baasteadmised koerte kehakeelest. Vastasel korral ei pruugi inimene arugi saada, et koeral on ebamugav. Koerte kehakeelest ning sellest, kuidas koera hirmu ja ebamugavust ära tunda, saate täpsemalt lugeda SIIT.

Hirmu ja ebakindluse vähendamise puhul on üsk enamlevinumaid strateegiaid distantsi ja ärriti intentsiivsuse reguleerimine. See tähendab seda, et koera tuleb järk-järgult distantsi ja ärriti intensiivsust reguleerides õpetada, aidata koeral kohaneda sellega, mis talle ebakindlust valmistab. Kui me paneme koera tema jaoks liiga keerulisse olukorda, siis sageli ei olegi ühtegi harjutust ega nippi, mis aitaks tal sellega toime tulla. Näitena võib välja tuua järgmise: