Tõenäoliselt on üksi kodus oleva lemmiklooma jaoks kõige probleemsem element jõulupuu: paljud kassid ja koerad ei suuda vastu panna kiusatusele sädelevate ja liikuvate kaunistustega mängida.

Seetõttu on mõistlik vältida klaasist ehteid, mis on okste küljes rasked ja võivad kukkumisel puruneda. Lihtsam on kaunistused riputada kõrgemale ning hoida looma haardeulatusest väljas. Ka jõulutuled tuleks võimalikult kindlalt puu külge kinnitada. Seda eriti juhul, kui koer või kass on varem ilmutanud huvi erinevate juhtmete vastu. Enne kodust lahkumist ja lemmiklooma üksi jätmist on targem tuled alati välja lülitada.

Jõulupuu võiks pigem olla keskmist mõõtu ja tugevalt pinnale kinnitatud, et vältida ümber kukkumise ohtu. Mitte ainult taaskasutuse, vaid ka lemmiklooma seisukohast on arukas kasutada kunstkuuski: puudub oht, et loom omale okkad käppa torkab.

Küünlad peaksid samuti asuma võimalikult kõrgele asetatuna, et neljajalgne sõber neile ligi ei pääseks ega end põletaks. Kodulooma küünaldega üksi jätta ei tohi hetkekski.

Katoliiklikes kultuurides populaarsed jõulusõimed on ahvatlus koerte jaoks: kui pisikesed pühakujud paiknevad liiga kättesaadavas kohas, on suur oht, et sõime tegelased puruks näritakse ning koerale hingetorru kinni jäävad.

Allikas: hola.com