Üks asi on kindel — küünte teritamist kassil ära keelata ei saa, sest see on nende normaalse käitumise osa. Esiteks tavatsevad nad niimoodi oma territooriumi märgistada ja teiseks saab kass end küünte teritamise ajal korralikult välja sirutada, treenides niimoodi oma lihaseid.

Ehkki ükski kassiomanik ei saa kindel olla, et tema mööbel kraapimisjälgedest igaveseks puutumatuks jääb, saab kasutusele võtta mõned nipid, et suunata kassi kasutama spetsiaalset kraapimisposti.

Üks põhjus, miks kassid võivad hakata mööblit või tapeeti rikkuma, on selles, et kassid eelistavad kraapida vertikaalseid pindu, mis on piisavalt kõrged, et loomake saaks end kraapimise käigus korralikult välja sirutada. Seetõttu tasuks kraapimisposti soetamisel jälgida, et see kassile liiga madalaks ei jääks.

Teiseks peaks kratsimispuu püsima kindlalt paigal ja mitte kõikuma. Ka tasuks kraapimispost panna kohta, kus kass on harjunud küüsi teritama.

Tee ebasobiv kraapimiskoht kassile ebamugavaks. Siinkohal võib abiks olla näiteks näiteks mööbli või selle osade katmine toidukilega, liivapaberiga või kahepoolse teibiga. Samuti võib pritsida kraabitud mööblit või tapeeti vahendiga, mille lõhn paneb kasse nina kirtsutama ja nad eemale peletab. Vahendit saab küsida loomaarstilt.

Kui oled kassi just tabanud mööbli või tapeedi kraapimiselt, võid proovida ka veepritsi abi. Ära iial karista kassi kraapimise eest — ta ei saa aru, mida ta valesti teeb ja hakkab hoopis sind kartma.

Allikas: Sheknows