Kas puur on koerale karistus või on see turvaline koht, oleneb sellest, kuidas koera õpetada. Kui koera harjutada puuriga tasa ja targu läbi positiivsete meetmete saab see koerale abistavaks kohaks, kuhu pugeda, kui ta otsib taga kindlustunnet või on väsinud suhtlemisest. Koht, kus keegi teda ei häiri. Puur on koerale kui turvaline kodu, mida saab lihtsa vaevaga kaasa võtta. Kui peale väsitavat päeva valdab koju jõudes meid tunne “jess, ma olen kodus, keegi ei sega mind enam” siis nii hästi võib tunda ka koer end puuris. Kahjuks meie oma kodu igasse situatsiooni kaasa võtta ei saa.

Puuri saab kasutada, näitustel, trennis, kohvikus, külas, tööl, kuhu iganes otsustad oma lemmiku kaasa võtta. Looduse poolt on nii seatud, et koertele meeldib neli kindlat seina ja katus pea kohal, eriti kui nad tunnevad end pisut ebakindlalt. Puur on väga hea abivahend ebakindlale koerale. Harjuta oma lemmikut puuriga juba varases eas, sel moel õpib ta puuri hindama ja see muutub tema jaoks meelispaigaks.

Kasuta puuri ka autos. See on turvaline nii autojuhile ja kaassõitjatele kui ka koerale endale. Boonusena jäävad ära ka porised käpajäljed ja autoomaniku stress kallite pesula arvete pärast. Kõik on rahul!

Pixabay.com

Koerale puuri valimisel lähtu, milliseks otstarbeks seda vajad. Puure on palju erinevaid. Ole valimisel ettevaatlik ning investeeri korralikku puuri. Vali koera jaoks sobiva suurusega puur. Metallpuuri puhul jälgi, et konstruktsioon oleks korralik ja vastupidav. Painuta ja hinda puuri ostmisel kriitilise pilguga, et vältida õnnetusi.

Puur kui positiivne pelgupaik:

  • Puur on koera turvaline pesa kodus ja väljaspool kodu.
  • Puur on hea abivahend stressirohkes kohas.
  • Puuri kasutavad ka arstid ja koerajuuksurid kui koer oma peremeest ootab, seetõttu on hea, kui koer on puuriga harjunud.
  • Sertifitseeritud puur on vajalik koera transportimisel lennukiga.
Jaga
Kommentaarid