Kõlab veidi uskumatult, kuid veterinaarid soovitavad samamoodi käituda ka kasside-koerte joogi- ja toidunõudega. Kui loom on söönud-joonud, tuleb korralikult puhtaks küürida ka tema kausid.

Sarnaselt inimese poolt kasutatud nõudele soovitatakse ka lemmiklooma kauss korralikult kuivatada või nõudepesumasina olemasolu korral lasta looma nõud sellest täisprogrammil läbi. Kui märkate toiduanumatel kriimustusi, on aeg uued osta - kriimustused on bakterite jaoks soodus keskkond paljunemiseks.

Kuigi paljudel leebematel omanikel on kombeks lasta koeral või kassil tegutseda elava nõudepesumasinana ehk peremehe toidujäätmed taldrikult likvideerida, ei ole nõudevahetus neljajalgse sõbraga hügieenilistel kaalutlustel hea mõte. Koera või kassi suu kaudu võivad levida bakterid nagu salmonella, streptokokk või moraksella.

Toidunõude materjalidest võiks eelistada roostevaba terast, mida on ka lihtsam puhastada. Vältida tuleks plastikut, mille puhtaks saamine on keerulisem.

Loomaarstid soovitavad silma peal hoida ka toidukausi ümbrusel: kui sinna on sööki tilkunud, tuleks see kiiremaks korras eemaldada. Kuna põrandate pesemisel kasutatakse sageli kodukeemiat, pole tarvis, et toidujäätmeid lakkuv lemmikloom keemiaga töödeldud pinnalt selle omale sisse sööks.

Allikas: cuteness.com