Talvel võib lemmikloomadel tekkida vihma, lörtsi või lume poolt põhjustatud käpapadjandite lõhenemine; miinuskraadid võivad esile kutsuda naha sügeluse või ketenduse. Ka lume sulatamiseks kasutatavad kemikaalid võivad ohustada lemmikloomi.

Toas on soe, aga õues valitseb jäine külm. Ometi tuleb koeraga mitu korda päevas jalutamas käia. Pidev temperatuuride vaheldumine võib põhjustada koeral naha sügelust või isegi ketendust. Jälgi, et toas ei oleks õhk väga kuiv ja peale jalutuskäiku õuest sooja tuppa tulles kuivata lemmiku karv koheselt rätikuga. Erilist tähelepanu pööra tema käppadele ja varvastevahelisele alale, et kogu lumi saaks eemaldatud.

Paks kasukas annab rohkem sooja. Kui koer on pikakarvaline, lase vajadusel tema karvkatet vaid trimmida, et minimeerida jää, soolakristallide ja libedusetõrjeks kasutatavate kemikaalide kinnitumist karvadele, sest need võivad nahale halvasti mõjuda. Kui koer on lühikarvaline, siis peaks kaaluma keha sabani katva kampsuni kasutamist. Paljudele koertele ongi kampsun igatalvine riideese.

Pikemale jalutuskäigule minnes võta rätik alati kaasa, siis on lihtsam määrdunud käppasid vahepeal puhastada. Pärast iga jalutuskäiku tuleb pesta ja kuivatada oma lemmiku jalad ja kõht, et eemaldada kogu õuest külge hakanud mustus.

Müügil on spetsiaalsed käpavahad, mille masseerimine käpapatjadesse enne jalutama minekut aitab kaitsta soola ja keemiliste ainete toime eest.

Talvel õues liikudes kulutavad lemmikloomad ka palju energiat. Liikumist armastavale loomale võib talvel anda suuremaid toiduportsjone, et ta saaks taastada oma energiavarud. Samuti veendu, et loomal on võimalus palju vett juua, sest nii püsib tema nahk niisutatuna.

Lemmiku magamisase paiguta soojemasse kohta. Mõnus koera- või kassipesa koos pehme teki või padjaga sobib ideaalselt.

Pea meeles, et kui ilm on liiga külm sinu jaoks, siis on see külm ka loomale. Ära jäta oma lemmikut üksinda õue külmetama ning jälgi, et koer külma ilmaga ka pikemaks ajaks üksinda autosse ei jääks, ka temal hakkab külm.

Allikas: aspca.org

Jaga
Kommentaarid