1. Kaerahelbed. Kaerahelbed leevendavad sügelust ja paistetust, sest sisaldavad sügelust vähendava toimega koostisaineid. Valmista sügelevale kohale asetamiseks kiire kaerahelbepasta. Selleks sega kaussi võrdne osa kaerahelbeid ja vett. Valmis segu määri lusikaga riidelapile ning aseta lapi pastane pool vastu nahka. Hoia umbes 10-20 minutit, seejärel loputa piirkonda veega.

Kui sääsed on sind üle kere söönud, siis proovi parem vanni teha. Raputa kruusitäis jahvatatud kaerahelbeid sooja vette ning leota end vannis umbes 20 minutit. Samal ajal hõõru aeg-ajalt kaeratükikesi naha ärritunud kohtadele.

2. Purustatud jää. Külm temperatuur vähendab põletikku ja tuimestab nahka, mis annab sügelevatele kohtadele kohese leevenduse. Selleks soovitatakse kasutada pakikest purustatud jääga, mida tuleks veidi aega nahal hoida. Pane aga tähele, et külma võib vastu nahka hoida vaid väga vähest aega, sest võib kahjustada kudesid. Teiseks võimaluseks on panna nahapinna ja jääkotikese vahele lapike.

3. Mesi. Meel on antibakteriaalsed omadused ja seda on rahvameditsiinis kasutatud tuhandeid aastaid. Piisab vaid väikese tilgakese panemisest sügelevale kohale, et saada leevendust.

4. Aaloe. Aaloe kaunistab kodust aknalauda, aga taimest on muudki abi. Aaloe aitab psoriaasi, herpese ja teistegi nahahädade puhul. Lisaks aitab aaloest väljapressitud geel leevedada väikesi haavu, infektsioone ja putukahammustusi. Selleks lõika taimest tükike ja pigista ärritunud kohale taimemahla.

5. Putukahammustuse puhul aitab ka söögisooda. Efektiivne on söögisoodast ja veest segatud pasta. Määri see kümneks minutiks hammustuskohale, hoia mõnda aega ja seejärel pese maha.

6. Basiilik annab toidule hea maitse, ent aitab ka sääsehammustuse vastu. Taim sisaldab keemilist ühendit eugenooli, mis aitab leevendada sügelust. Sügeluse esmaabiks vajad kaks tassi keedetud vett ja umbes 15 grammi kuivatatud basiilikulehti. Leota kuivatatud lehti kuumas vees ning lase tõmmisel jahtuda. Jahtunud tõmmist määri hammustuskohtadele. Teiseks võimaluseks on hõõruda sügelevat kohta värskete basiilikulehtedega.