Koera identifitseerimine võib saada tema elupäästjaks. Sellepärast on hea mõte kassidele-koertele, ka neile, kes elavad ainult siseruumides, kinnitada kaelarihma külge ID-silt, kus ära toodud looma nimi, omaniku telefoninumber ja teised olulised andmed. ID-silte müüvad ja isegi graveerimise teenust pakuvad lemmikloomapoed. Kui oled siiski valinud ainult looma kiibistamise ja hädaolukorras ainult sellele loodad, tasub teada, et kui oled elukota vahetanud, tuleks täita avaldus ja lasta süsteemis andmed uuendada.

Koera kaotamisel tuleks järgida ka allolevaid soovitusi:

Otsi kodu lähedalt ja informeeri naabreid

Niipea, kui märkad, et sinu lemmikloom on kadunud, küsi naabritelt, kas ja kus nad sinu koera viimati nägid. Kindlasti otsi ka oma kodu hoolikalt läbi, sest võib juhtuda, et lemmik hoopis magab mõnes pimedamas ja rahulikumas nurgas. Lemmikmänguasja, -toidu või -snäki raputamine meelitab looma peidupaigast välja.

Kui oled kindel, et kodus koera ei ole, tuleks alustada kodu ümbruse läbikammimisest. Võta kaasa mõni lemmikloomast tehtud foto ja küsitle naabreid. Läbi tuleks vaadata ka põõsaalused, paluda naabritel kontrollida garaaže, kus kaotsi läinud loom võib end peita.

Jaga teadet sotsiaalmeedia võrgustikes

Teavita oma sõpru ja kolleege ning palu neil otsimisteadet omakorda edasi jagada. Facebooki loomasõprade grupid on samuti koht, kus võid kuulutust jagada. Võid isegi luua Facebooki lehekülje, kus saad jagada infot kaduma läinud lemmikloomast ja seda laialdaselt sotsiaalmeedia võrgustikes jagada.

Tee kuulutus

Heaks lahenduseks on ka flaierid, mis on möödakäijatele kergesti märgatavad. Järjepidev ja korduv sõnum salvestub inimeste mällu kergemini. Kujunda hästimärgatav pealkiri ning lisa info kadunud looma kohta. Oluline on lisada hiljuti tehtud foto ning info tõu, soo, värvuse, vanuse, kaalu ja muude eritunnuste kohta. Lisa ka teave, millal ja kus on looma viimati nähtud. Juhuks, kui sa ei saa telefonile alati vastata, lisa flaierile kas oma sõbra või pereliikme telefoninumber.

Parimad flaierite ülesriputamise kohad on koertepargid, lemmikloomakauplused ja loomakliinikud. Samuti erinevad kaubandusettevõtted, näiteks toidupoed, bensiinijaamad, baarid, kohvikud ja restoranid, sest seal käib palju rahavast. Riputa flaier alati lapse silmade kõrgusele, sest lapsed võivad sageli olla täiskasvanutest tähelepanekumad, eriti kui tegemist on lemmiklooma puudutava teatega.

Ära anna alla!

Paljud kaotatud loomad on leidnud tee tagasi koju.

Allikas: www.aspca.org