Telerist kõrva taha pandu järgi looduses joonduda alati ei tasuks. Tuleb välja, et osa soovitusi on üldse valed, lausa ohtlikud. Siin on mõned müüdid, millele toetuda ei ole soovitav, sest nii võib väikesest põnevast seiklusest hoopis õudusunenägu saada.

Müüt: Maohammustusest võib mürgi kerge vaevaga välja imeda

Pixabay.com

Fakt

Kui mürgine madu sind hammustab, siis suundub mürk otse vereringesüsteemi. Suu hammustuskohale asetamine tekitab rohkem kahju kui kasu. Suukaudu võib haavale kanduda uusi baktereid.

Lisaks võib mürk sulle kergesti suhu ja söögitorru sattuda. Maohammustuse puhul proovi hoida pulss madal ja traumapunkti sõites hoia hammustuskohta südamest all pool.

Pixabay.com

Fakt

Kui keset metsa matkates järsku karu sinu teele satub, siis sõltub edasine tegevus sellest, mis karuga on tegu.

Üldine reegel on vaikselt taganemine. Kui see on aga antud hetkel võimatu ja sul ei ole muud varianti, siis proovi teha end võimalikult suureks, lärmakaks ja karule hirmuäratavaks. Loodetavasti taganeb seljuhul karu ise. Kui karu ei tagane ja sind tõesti ründama tuleb, siis jälgi tema kehakeelt ja otsusta oma järgmised sammud selle põhjal. Kui sind peaks ründama mustkaru, siis ära mängi kunagi surnut. Kindlasti võitle vastu.

Pruunkaru ründab üldjuhul vaid siis, kui tal on kutsikad või tal on vaja end millegi eest kaitsta. Sellises olukorras proovib karu sind pigem minema peletada tehes kõva lärmi ja näidates oma võimu. Sellisest olukorrast tagane aeglaselt ja rahulikult.

Kui karu sulle siiski läheneb, mängi kõhuli lamades surnut. Aseta käed kaelale.

Pixabay.com

Fakt

Kindlasti mitte! Ilma toiduta oled sa looduses võimeline vastu pidama nädalaid, kuid vesi ja varjualune on palju tähtsamad.

Pixabay.com

Fakt

Sammal võib kasvada puu igal küljel. See sõltub keskonnatingimustest. Ära navigeerimisel sellele kindlasti toetu!

Pixabay.com

Fakt

Linnud ja oravad söövad teatud marju ja seeni, mis võivad inimese tappa.

Shutterstock.com

Fakt

Külmunud naha hõõrumine võib seda veelgi enam kahjustada ja kuum vesi võib mõjuda alajahtunud inimesele šokeerivalt. Keha on vaja üles soojendada aeglaselt, eelistatavalt katta keha tekkidega ja asetada kuumaveekottid kaenla alla.

Pixabay.com

Fakt

Kiiresti ujuva hai nina pihta on pea võimatu tugevasti lüüa. Harvadel juhtudel, kui hai sind hammustama tuleb, siis leia mõni kindel objekt, mis teie vahele asetada. Kui see ei õnnestu, siis sihi tema silmi ja lõpuseid. Proovi neid küüntega kraapida ja vigastada.

Allikas: iflscience.com