Lugeja sõidab regulaarselt Harjumaa siseliinide bussiga, mida teenindab Atko bussifirma. Kui teiste bussijuhtidega probleeme pole, siis on üks, kes koos koeraga bussi sisenda ei luba või muudab oma sõnavõttudega loomaga reisimise tülikaks ja närvesöövaks ettevõtmiseks.

"Koeral oli suukorv nii nagu seadus ette näeb, aga bussi sisenedes teatas bussijuht, et loomaga bussi sisenemine on keelatud," on naine nõutu.

"Bussijuht ülbitses, et ma peaksin oma koeraga sisenema bussi tagumisest uksest ja ta sinna kuskile kinni siduma. Seejärel peaksin aga kõndima ette bussijuhi juurde ja tema käest pileti ostma. Aga mõelge, kui bussi tagaosas istub näiteks inimene, kes kardab paaniliselt koeri...

Viimasel korral, kui üritasin taas koeraga bussi peale saada, sulges sama bussijuht minu nina ees bussiukse öeldes, et loomaaiaga eestuksest ei siseneta ja sõitis minema," ei saa loomaomanik bussjuhi suhtumisest aru.

Naine on saanud bussifirmast kinnituse, et tal on siiski õigus kasutada suukorvistatud koeraga reisimiseks ühistransporti. Samas on olnud bussijuhte, kes on naise rahuliku loomuga kuldse retriiveri meeleldi bussi peale võtnud ja koera isegi silitanud.

"Aga nagu näete, on mul probleem endine ja enam ei tea mida teha, sest pole just meeldiv alustada päeva bussijuhiga vaieldes ja talle selgeks tehes, et mul on õigus koos lemmikloomaga reisida," kirjutab nördinud lugeja.

Atko Liinid OÜ veokorraldusjuhi Piret Korvi sõnul pole bussijuhil pole õigust keelduda koera peale võtmast kui koer on puhas ja kannab suukorvi. "Siiski ei tasuks koeraga istmete vahele minna, vaid koerte jaoks on bussi keskosas spetsiaalne koht, kus loomaomanikul tuleb koos oma loomaga sõidu vältel seista. Nii on koeral mugavam ja ka buss jääb puhtamaks," sõnas Korv.