1. Valmista oma lemmikloom autosõiduks ette

Kui su lemmik ei ole autosõiduga harjunud, siis ei tasuks esimese asjana kohe kindlasti pikemat reisi ette võtta. Harjuta oma looma autosõiduga, lase tal esmalt masinaga harjuda ning siis võta juba väiksemaid teekondi ette. Kui loom tunneb end näiteks puuris koduselt, siis kasuta kindlasti ka seda.

2. Pane kokku lemmiku reisipagas
Kui sa pakid endale asju kaasa, siis miks sa seda oma lemmikule ei tee? Esmaabitarbed olgu alati sinuga! Samuti pane kohvrisse ka toit, kaasaskantav joogikauss ja pudel gaseerimata vett. Ära unusta ka prügikotte, maiuseid ja (igaks juhuks) lisarihma.

3. Reis olgu ka tema jaoks lõbus
Kui teie mängite autosõidu ajal sõnamänge või jutustate põnevaid seikasid, siis kahjuks ei oska seda kõike teie lemmikloom. Kui sa unustad oma loomale tähelepanu andmast, siis muutub ta rahutuks. Tegele temaga nii palju kui võimalik, anna talle reisiks kaasa mõni lemmikmänguasi ja kostita teda aeg ajalt maiusega.

4. Pausid
Ka su lemmik tahab iga natukese aja tagant metsapausi! Tee ka peatuseid, kus ta saaks rahus juua ning süüa.

5. Loom olgu võimalikult paigal

Sinu jaoks on turvavöö täiesti normaalne nähtus. Kohtle samasuguse austusega ka oma looma ja tee reis tema jaoks turvaliseks. Pisemad loomad võiksid rännata puurides, suuremate loomade paigal hoidmiseks küsi nõu ja vahendeid loomapoodidest.

Samuti on soojade ilmade tulekuga taas oluline meelde tuletada, et päike kütab läbi autoklaasi auto kiiresti kuumaks ning õhk muutub umbseks ja raskeks. Ka kevadine päike on intensiivne. Parem karta kui kahetseda!