See tähendab, et mitte ükski retsept ei ole koostatud teoreetilisel põhimõttel, vaid kõikide toitude omadusi on kontrollitud, söötes neid reaalsetele loomadele Hill’s Söötmiskeskustes. Iga uue retsepti turule tulekule eelneb aastatepikkune töö.

Me usume kindlalt, et õige toit on väga oluline, et lemmikloom oleks terve, õnnelik ja elaks kaua. Kõik meie uuringud Global Pet Nutrition Center söötmiskeskuses aitavad kaasa sellele, et Hill’s on globaalne liider lemmikloomade toitumistervishoiu alal, kindlustades selle, et suudame pakkuda täpselt tasakaalustatud õigeid retsepte lemmikloomadele igaks eluperioodiks ning ka erinevate haiguste puhul.
Täpselt tasakaalustatud toit vähendab lemmikloomade terviseriske, mis tulenevad toitainete puudusest või liigsest tarbimisest. See tähendab õigeid toitaineid õigetes kogustes, ehk seda, et enam kui 50 loomadele vajalikku toitainet on retseptides õigetes kogustes ja õiges vahekorras.

Täistoidud peavad sisaldama kõik loomadele vajalikke toitained sellistes kogustes, et loom ei vaja lisasöötmist toidulisandite vms. näol. Tihti räägitakse toitumisega seoses ainepuudusest. Kuid samavõrra ohtlik või vahel isegi ohtlikum võib olla toitainete liigtarbimine.

Mõned näited:

  • Valgu puudulikkuse tagajärjeks toiduratsioonis võib olla halb kasv, liigne valk toidus jälle avaldab liiga suurt koormust neerudele ning võib kiirendada olemasoleva neerupuudulikkuse süvenemist.
  • Vähese rasvasisalduse tagajärjeks on tuhm karvastik, liigne rasv aga võib põhjustada kaalu tõusu ja rasvumist.
  • Vitamiinipuudus võib põhjustada väsimust ja kurnatust nende üleküllus jälle liiga suurt koormust organitele.
  • Mineraalide puuduse korral täheldatakse nõrkust ja arenguhäireid, nende liia korral võivad tekkida põiekivid ning suurtel tõugudel võivad tagajärjeks olla kasvu- ja arenguhäired.
  • Vähene kiusisaldus toidus põhjustab väljaheidete pehmenemist, liigne kiud võib põhjustada gaase jne.

Väga oluline on teada ja aru saada, et erinevate toitainete vajadused erinevad sõltuvalt nii vanusest, kasvust kui ka elutingimusest.
Kutsikad ja kassipojad vajavad oma kasvuks ja arenguks enam energiat ning vitamiine ja mineraale, kui täiskasvanud loomad. See tagab õige kasvu, tugevate lihaste, luude ja hammaste arengu. Spetsiifilised rasvhapped on olulised aju ja silmapõhja arengul, tagades selle, et kutsikad ja kassipojad oleksid kergemini õpetatavad. Ka on oluline, et nende toit oleks kergesti seeditav ja omastatav ning sisaldaks piisavalt antioksüdante, tugevdamaks immuunsüsteemi.

Täiskasvanud loomade toidu puhul on oluline, et toit arvestaks võimalikult palju nende erineva elukeskkonna, aktiivsustaseme ja muude vajadustega. Steriliseeritud -kastreeritud loomade energiavajadus ja ainevahetuse kiirus erinevad kuni 30% nende mittekastreeritud kaaslastest. Tubastel kassidel võivad tekkida probleemid vähesest liikumisest, stressist või liigsest enesekorrastamisest. Tagajärjeks suurenenud kehakaal, põiepõletikud ja karvapallid – kõikide nende ebameeldivate olukordade vältimiseks on olemas just sellistele loomadele mõeldud toidud.
Vähese liikumise ja vähenenud energiavajadustega loomadele on omad toidud. Väga aktiivsetele jälle omad.

Eakate loomade puhul on väga oluline, et toit oleks kergesti seeditav ning ei sisaldaks liigselt südant, neere, maksa ja teisi organeid koormavaid toitaineid.

Pisikest kasvu koertel on erinevad vajadused nii kasvuperioodil kui täiskasvanuna, võrreldes keskmist- või suurt kasvu koertega. Oluline on teada, et loomade vajadused ei erine mitte niivõrd sõltuvalt tõust, vaid pigem sellest, mis vanuses ja kui suured nad on ning eluviisist ja individuaalsetest erivajadustest. 

Meil on olemas erinevad toitelised lahendused ka siis kui probleemid on juba tekkinud. Õige toidu abil saab teatud haigusseisundeid välja ravida, olukorda leevendada ja hoida ära probleemide taasteket.

Jaga
Kommentaarid