Kehaseep

"Paljud populaarsed kehaseebid sisaldavad anioonseid ja mitteioonseid detergente, mis võivad lemmikloomadele mürgised olla," sõnab Mehhiko veterinaararst Stephanie Flansburg-Cruz. Need pesuained põhjustavad loomadel sageli silmade ärritust ja maohäireid. Liigne süljeeritus, oksendamine ja kõhulahtisus on kõik toksilisuse sümptomid. Kui kahtlustad, et sinu lemmikloom on alla neelanud seebi või närinud dušigeeli pudelit, siis jälgi teda hoolikalt ja vajadusel võta ühendust veterinaariga.

Lokitangid ja juuksesirgendajad

Need igapäevaselt kasutatavad soenguvahendid kuumenevad kuni lausa 400 kraadini. Hommikuti kiirustades võib ikka aeg-ajalt juhtuda, et unustad need vedelema. Oma lemmiku turvalisuse huvides jälgi alati hoolikalt, et sinu lemmik tangidele ligi ei saaks. Pane need ohutusse kohta ja tõmba tangid igaks juhuks ka pistikust välja.

Eeterlikud õlid

Tänu oma antiseptilisele omadusele on teepuuõli populaarne koostisosa paljudes ilutootedes. Siiski ole teepuuõli kasutamisega väga ettevaatlik, sest Flansburg-Cruzi sõnul on nii vähe kui vaid seitse tilka teepuuõli põhjustanud lemmikloomal mürgistust. Mürgistuse all kannatavad loomad on nõrgad ja loiud, neil võib puududa koordinatsioonitaju ja esineda võib värisemist.

Juuksekasvu soodustavad tooted

Minoksidiil, mida leidub paljudes juuksekasvu soodustavates toodetes, võib lemmikloomadele põhjustada tõsiseid südamehäireid. Alla neelamine võib sealhulgas põhjustada ka südamepuudulikkust ja saada lemmikule lausa saatuslikuks, sõnab Barrack. Hoia need oma lemmiku eest kättesaamatus kohas.

Suuvesi

Paljud suuveed (ja ka suhkruvabad närimiskummid, köhasiirupid ja kompvekid) sisaldavad suhkruasendajat nimega ksülitool. Veterinaari sõnul on see inimestele ohutu, kuid koerte jaoks äärmiselt mürgine. "Väikeses koguses ksülitooli võib ohtlikult vähendada koera veresuhkru taset ja põhjustada krampe, maksapuudulikkust ja raskematel juhtudel ka surma," ütleb ta. Mürgistuse saanud koertel avalduvad esimesed sümptomid tavaliselt 30 minuti jooksul pärast tarbimist. Nende hulka kuuluvad oksendamine, nõrkus, raskused seismisel, depressioon, värisemine, krambid ja kooma. Kui sinu koer on ksülitooli alla neelanud, võta koheselt veterinaararstiga ühendust.

Küünelakid ja küünelakieemaldaja

Lisaks ebameeldivale, intensiivsele ja keemilisele lõhnale sisaldavad osad küünelakid koostisosi, mis võivad häirida lemmiklooma seedetrakti.

Deodorant

Flansburg-Cruzi sõnul sisaldavad paljud deodorandid alumiiniumi, mis võib lemmikloomadele toksiliseks osutuda. "Kui uudishimulik lemmik neelab alla väikese koguse deodoranti või kui tema nahk sellega kokku puutub ja ta selle seejärel ära lakub, võib tekkida maoärritus," ütleb ta. Kui märkad, et sinu lemmikloom on loid ja oksendab, vii ta viivitamatult veterinaararsti juurde.

Hambapasta

Enamik hambapastasid sisaldab naatriumfluoriidi, mis inimeste hammastele mõjub hästi, kuid võib lemmikloomadele toksiliseks osutuda. Flansburg-Cruz sõnab: "Ära kasuta oma lemmiku hammaste pesemiseks mitte kunagi inimestele mõeldud hambapastat." Kuna koer neelab suure osa hambapasta kogusest alla, mitte ei sülita välja, siis võivad nad aja jooksul neile potentsiaalselt mürgiseid koguseid alla neelata.

Šampoonid ja palsamid

Ära kasuta oma lemmiklooma peal inimeste tarbeks mõeldud šampoone. Need võivad tema naha ohtlikult kuivatada ja halvimal juhul sisaldada lausa kahjulikke mitteioonseid ja anioonseid detergente, mis võivad tema seedetraktile ohtlikuks osutuda.

Päikesekaitsekreem

Mõned päikesekaitsekreemid sisaldavad tsinkoksiidi, mis võib ärritada koera seedetrakti. Enamikul juhtudel möödub päikesekaitsekreemi alla neelamisel tekkinud mürgine reaktsioon üsna kergelt. Koerad oksendavad vahetevahel mõne tunni jooksul pärast kreemi allaneelamist ja seejärel seisund normaliseerub, kuid pöördu loomaarsti poole siis, kui märkad verist kõhulahtisust ja / või oksendamist. See võib olla märk seedetrakti kahjustusest.

Allikas: petmd.com

Jaga
Kommentaarid