Ära jäta oma koera pikaks ajaks autosse, eriti ilma järelevalveta. Isegi, kui auto seisab varjus, võib auto sisetemperatuur väga kiiresti tõusta ning päikese liikumisega võib vari autolt kaduda. Ideaalis võiks looma kuumade ilmadega koju jätta, kuid kui see võimalik pole ja loomake peab autos kaasa reisima, vaata, et kindlasti auto konditsioneer töötaks ja su lemmik oleks otsese päikesevalguse eest kaitstud.

Vali päeva kõige jahedam aeg õuetegevusteks. Kõik õuetegevused, mida oma lemmikuga ette võtta plaanid, olgu tegemist siis mänguplatsil hullamisega, pikemate jalutuskäikudega või looma treenimisega, ajasta päeva jahedamatele hetkedele. Jalutuskäike võta ette näiteks metsas ja paku oma lemmikule kindlasti ka võimalikult palju tubaseid tegevusi.

Vesi. Kõikidel loomadel on normaalse kehatemperatuuri hoidmiseks vaja jahedat vett. Kui su loom on kasvõi kerges ülekaalus, ole eriti ettevaatlik ja tee kindlaks, et jahe vesi kogu aeg saadaval oleks - võta vesi kaasa ka lühematele jalutuskäikudele!

Võta jalutuskäigule kaasa hele rätik. Rätiku saad jahedasse vette kasta ja sellega aeg-ajalt looma jahutada.

Ka õuekoertel peab olema võimalus varjuda. Vaata, et koera kuut asuks kindlasti varjus või oleks koeral mõni muu varjuline koht, kuhu päikese eest peitu pugeda.

Ole valmis ootamatuteks olukordadeks. Ilmastikutingimused võivad kiiresti muutuda ja isegi talvel võib ette tulla olukordi, kus ilm äkitselt ootamatult soojemaks muutub. Nii, nagu inimesed end kuumarabanduse eest kaitsma peavad, peab hoolt kandma ka looma eest, seega peab alati käepärast olema midagi, millega kuumarabandust ära hoida.

Allikas: iflscience.com