Kokku oli pöördumisi 53, kõige enam sooviti infot varjupaigas olevate loomade kohta ja teatati ringi liikuvast omanikuta loomast (mõlemat 20 korda), mõned korrad uuriti varjupaigale annetamisvõimaluste, lastegrupiga külastamise ja oma loomast loobumise võimaluste kohta. Kolm teadet tuli oma looma kaotanud inimestelt. Kõiki pöördumisi saab vaadata Varjupaikade MTÜ Facebooki lehelt.

Varjupaikade MTÜ üldjuhi Triinu Priksi sõnul oli see täiesti tavaline esmaspäev, kuigi öö oli keskmisest rahulikum.

“Kõige enam vastukaja leidsid loomast loobumise postitused ning inimeste ehe headus. Näiteks soovis inimene oma kassist loobuda, sest kass on peale remonti kurjaks muutunud ja üks vanaema uuris, millise bussiga oleks kõige parem koos lapselapsega varjupaika jõuda ning mida loomadele külakostiks kaasa võtta. Samuti sai varjupaik kõne lasteaiarühmast, kus kaks poissi olid varjupaika külastanud ja sellest teistele nii kaasahaaravalt rääkinud, et nüüd soovib kogu rühm loomi vaatama minna."

Varjupaikade MTÜ võtab aastas vastu 30 300 kõnet ja tegeleb 4000 väljakutsega, mille teenindamiseks sõidetakse läbi 103 000 kilomeetrit.