Kui eluslooduse ekspert Caitlin Raynor üht lindu klaasi ees omaenda peegelpilti jõllitamas nägi, siis kartis ta, et inimesed võivad kummaliselt käituva linnu pärast muret tunda. Selle vältimiseks otsustas ta aknaklaasile vahva kirjakese kleepida.

Lipikul seisis: "Ma olen austraalia jämejalg. Minuga on kõik korras. Mulle lihtsalt meeldib end peeglist vaadata.”

Selle asemel, et inimeste tähelepanu hajutada, tegi see kirjakene linnust kohaliku kuulsuse. Foto, sellest ebatavalisest vaatepildist Austraalias Queenslandi tehnikaülikooli juures, postitati sotsiaalmeediasse ja see levis sealt kiiresti edasi. Õpilased tegid linnule ka Facebooki lehe ja jagasid seda omapärast vaatepilti laia maailmaga.

Mark Zita, kes linnule Facebooki lehe tegi, rääkis, et linnuke oli ka õpilaste tähelepanu äratanud. "Ta seisis selle klaasi ees omajagu kaheksa tundi jutti," meenutab Mark. Nii tema kui ka kursusekaaslased tundsid juba linnu heaolu pärast muret.

Proa Raynor, Australia Wildcare asutuse vabatahtlik, sõnas: "See ei ole selle linnuliigi jaoks ebanormaalne käitumine. "Austraalia jämejalg on peamiselt öise eluviisiga loom, seetõttu ei ole ta harjunud oma peegelpilti nägema,” rääkis ta BBCile. "Nad ei ole agressiivsed. Nad on lihtsalt hämmingus, et "keegi teine" neile klaasi pealt vastu vaatab,” rääkis Raynor.

Allikas: bbc.com