AHHAA juhatuse esimees Andres Juur rääkis, et teaduskeskuse metsakuklaste, tibude ja teiste elusolendite eest hoolitsetakse ka karantiini ajal nii, nagu varem. „Kuigi AHHAA suleti päevapealt, on keskuses praegu inkubaatoritäis kanamune, mis järjest koorumisküpseks saavad.“ Juur lisas, et ka pärast koorumist jätkub tibude elu harjumuspäraselt: neist kasvavad Lõuna-Eesti taludes munakanad.

AHHAA-keskus on külastajatele küll suletud, kuid elusolendite eest hoolitsetakse korralikult

AHHAA sipelgapesas elutsevad 20 000 metsakuklast toituvad ka praegu sama mitmekesiselt nagu enne keskuse sulgemist. „Kõige rohkem meeldib neile suhkru- ja meevesi,“ rääkis Juur. Ent kuklaste toidulauale kuuluvad ka õunad, hakkliha ja muna, lisaks rikastatakse nende einet vakladega, keda kuklased ka päris metsas jahivad.

Juur lisas, et kui tibude ja sipelgate eest hoolitsevad AHHAA töötajad, siis merihobukeste ning Punase mere kalade ja korallide heaolu eest vastutab eraldi hooldusfirma. „Nemad teavad meist paremini, kuidas akvaariumid puhtana hoida ja sealseid asukaid toita.“

AHHAA juhatuse liige rääkis, et keskuses toimuvad jõudumööda ka muud tööd. „Näiteks pakkisime kokku ajutise näituse „Ahhaa, teaduse tuum!“, mis rändab Šveitsi tagasi. Ka toimuvad suuremad hooldustööd veemaailmas, mis on üks pisemate külastajate lemmikeksponaate,“ tutvustas Juur.

Kuigi karantiini tõttu lükkuvad edasi mitmed AHHAA suursündmused, nagu uue näituse „Ahhaa, foobiad!“ avamine ja ise ehitatud masinate võistlus AHHAA Robolahing, tehakse teaduskeskuses praegu plaane, et külastaja põnevast programmist hiljem kindlasti osa saaks. Andres Juur kinnitas ka, et kõik AHHAA kinkekaardid, mis enne 1. maid aeguvad, pikenevad automaatselt 30. juunini.