Seenahaigus, rahvasuus tuntud ka kui kassihaigus, on kaval loomake. Tegu on väga nakkava haigusega, mille võib igüks, kes korra haiguskoldesse sattunud on, ka oma jalgadega eluruumidesse kanda, nakatades seejärel kõiki sealseid inimesi ja loomi. Haiguse ravi on aeganõudev ja väga kallis, seisab "Paar Kassi Veel" Facebooki lehel.

Ämari elanikud paluvad siiralt kõigi lastevanemate ja loomaarmastajate abi. Hulkuvad kassid kusevad mänguväljakutele ja elavad keldris. Kogu piirkond on tugevalt nakkusohtlik ja ohuks igaühele, kes sinna oma jala tõstab. Kassid on väga halvas seisukorras. Paljudel mädanevad silmad, lisaks on nad ka üle uputatud sise-ja välisparasiitidest.

Hoolivate elanike soov on sellele olukorrale piir panna, eesmärgiga püüda kinni kõik kassid, keda päästa saab, et takistada haiguse levikut. Ämari elanikud seda aga üksinda teha ei jaksa ja nad loodavad teie abile, sest kassikoloonia kasvab ajaga ainult suremaks. Operatsiooni käigus oleks vaja ära steriliseerida, kastreerida ja terveks ravida 20-30 kassi ning tassida tühjaks kelder, kus seenhaigus oma kollet levitab.

Kui sul on võimalus, siis Ämari elanikud paluvad loomaarmastajaid neljapäevast kuni pühapäevani talgutele. Kui füüsiliselt ei ole võimalik kasse aidata, siis ka rahaline abi kasside ravimiseks on siiralt teretulnud. Olukorraga tegelevad vabatahtlikud, kuid puudu jääb raviarvete tasumisest. Ühe kassi esmased raviarved on suurusjärgus 100-400 eurot.

Tegu on ääretult ilusate kassidega, kellele on võimalik peale ravi hea kodu leida. Neid on igas värvis ja suuruses nii emaseid kui ka isaseid. Igaühele on vaja võimalust. See on põhjuseks, miks neid kasse, kui vähegi võimalik on, ei eutaneerita.

Viimase kuu jooksul on Ämarist ära toodud 5 kassipoega, kellest üks lahkus, kuna tema jaoks saabus abi liiga hilja. Umbes kuu vanused emane ja isane kassipoeg taastusid paar päeva Loomade Kiirabi Kliinikus ning nüüdseks on nad imeilusad, sõbralikud ja tragid kassilapsed.

Kasside abistamiseks palutakse annetusi arveldusarvele:
EE322200001100196994 Riina Kask
Selgitusse: Ämari kassid