Kokku tuli 43 erinevas vanuses ja erivärvilist labradori. Kõige väiksemad olid 4-kuused kutsikad ja kõige vanem oli soliidne 14-aastane kollase karvkattega härra.

Näituse korraldas Eesti Labradori Retriiverite Tõuühing (ELRÜ). Tegemist on noore tõuühinguga, mille eesmärk on kaasa aidata labradori retriiveri tõugu koerte kasvatamisele, aretamisele ja pidamisele ning ühendada ja esindada labradori retriiveritega seotud isikuid.

Ülevaatus-näituse mõte oli hinnata, milline on Eestis labradoride järelkasv ning kuidas elavad meie eakamad koerad. Samuti anda vähese näitusekogemusega koertele võimalus harjutada rõõmsas ja sõbralikus keskkonnas tulevasteks näitusteks.

Kõik labradoride omanikud said tõugu tundva inimese hinnangu oma koera välimikule. Kohtunikuks oli Eesti labradoride kasvataja Haita-Maarit Zahharov (kenneli My Brand omanik).

Labradori retriiverite tõuühingus korraldatakse treeningud ja katseid, et kinnitada ja säilitada koerte tõuomane tööinstinkt. Päeva lõpus tehtigi tutvust tõukatsetega. Üritust soosis õnneks ka kaunis ümbrus ja ilus ilm.