Ilutulestikuga kaasnevad plahvatused põhjustavad loomades stressi ja mõnedele koduloomadele ka südameprobleeme, värinaid, võivad esile kutsuda iiveldust ning peapööritust. Kuna loomade kuulmine on meie omast palju tundlikum, tajuvad nad pauke veelgi tugevamalt. Aastavahetusel jookseb palju loomi kodust ära, nad võivad jääda auto alla ja hukkuda, jäädagi kadunuks või sattuda varjupaika. Ka süttivad raketid on loomadele ohtlikud ja igal aastal saab mõni loom põletusi või silmakahjustusi, rääkimata šokist, mis sellega kaasneb.

Itaalias Parma provintsis asuva Collecchio linna inimesed otsustasid astuda sammu ja muuta seda pidustuste juurde käivat traditsiooni loomasõbralikumaks. Kohalik omavalitsus kehtestas õigusaktid, mis sunnivad kodanikke kasutama vaikset ilutulestikku ja austama sellega ka loomariiki.

Setti firma toodab ilutulestikke, mis tekitavad suurejoonelise valgusetenduse, kuid ilma kõrvulukustavate helideta, mis tavaliselt ilutulestikuga kaasnevad. Nad disainivad oma ilutulestiku selliselt, et see sobiks konkreetse toimumispaiga ja üritusega, mille jaoks neid kasutatakse.

Allikas: travel.excite.co.uk