Uus ökodukt nimega Liberty Canyon Wildlife Crossing, laiusega 50 ja pikkusega 60 meetrit, on jõudnud lõpliku kavandi etappi. Ülekäigu ehitamisele kulub orienteeruvalt 78 miljonit eurot. Ökodukti eesmärk on pakkuda turvalist teeületamisvõimalust ja suuremat liikumisvabadust metsloomadele nagu puumad, koiotid ja põdrad. Praegu on need loomad Santa Monica mägedes kinni ning see seab liikide mitmekesisuse ja säilimise ohtu.

#SaveLACougars kampaania kohaselt on puumad mägedes väljasuremisohus ja nende päästmiseks ei ole enam palju aega. Uuringud on näidanud, et puumadele on suurimaks ohuks just elupaikade kaotus ja killustatus teede ning linnade arenemise tagajärjel. Nende loomade geneetiline mitmekesisus on osariigi madalaim.

Ökodukt luuakse maantee 33. miili märgistuse juurde ning selle kaudu saavad loomad ületada lausa kümmet sõidurada. Ülekäik kujundatakse võimalikult looduslähedaseks ja metsloomadele koduseks. Ökodukti äärtesse paigaldatakse müratõkked, mis summutavad liiklusmüra, varjavad autotulesid ja sulatavad ülekäigu kokku ümbritseva loodusliku maastikuga.

Allikas: www.lonelyplanet.com