Juurde neid ei tule ja uusi on lubatud ehitada ainult siis, kui on vaja mõni olemasolevaist delfinaariumeist kuhugi mujale kolida. Selline dokument sai hiljaaegu allkirjad.

Delfiinišõu maksab Punase mere rannikul täiskasvanuile 30 dollarit ja ja kuni 12-aastastele lastele poole vähem, 10-minutiline ujumine koos delfiidega aga 90 dollarit ja 5-minutiline 60 dollarit, teatab Dolphin World enda kodulehel. Isegi kui see raha ei haise, on ta päris kindlasti vettinud.

“Lihtsalt ennekuulmatu, et hoolimatud delfinaariumid ostavad Venemaalt või isegi Jaapani vaalapüüdjatelt delfiine ja väidavad seejuures, et nad tegelevad selle liigi kaitsmisega – samas pole neil vähimatki kavatsust oma delfiine kunagi avamerre tagasi lasta,” märkis Andreas Morlok Saksa loomakaitseorganisatsionist ProWal.

Morlok sai perioodiliselt sudusse mattuvas Kairos kokku ka Wildlife'i programmi koordinaatori Luay El Sayediga, kes soovitab delfiinidest huvitatud turistidel üldse pigem delfiinivaatlusega tegelda – see on asi, mida delfinaariumid niikuinii ei paku. Sayedi sõnul on ka Egiptuse valitsus veendunud, et ainuke õige asi on delfiine paatidega vaatamas käia.

Muuhulgas loodab Saksamaa vaala- ja delfiinikaitsefoorum Kairot nii palju mõjutada, et koos impordikeeluga rakenduks Egiptuses ka delfiinide aretukeeld – siis saaks vähemalt sealmail vangistuses elavate delfiinide kurb peatükk ükskord läbi.

Allikas: 
Journal Society GmbH; vahendas news aktuell