Väikeste lendavate droonide leiutamine on andnud tehnika kasutamisele inimese hüvanguks aga hoopis uue suuna. Nüüd ennustatakse, et droonid võivad tulevikus üle võtta isegi pitsavedajate ja kullerite töö.

Seega võivad masinad teatud valdkondades inimese eest töö ära teha, aga kas nad saavad asendada ka loomi? Nagu juuresolev video näitab, võib see paika pidada näiteks lambakoerte puhul, kelle töö lammaste kohal tiirutav droon tulemuslikult ära teeb. Nimelt on Iiri farmer Paul Brennan tulnud nutikale lahendusele, kuidas tehnoloogia lambakarjatamise raske töö ära teeb.

Drooni tööpõhimõte seisneb lammaste jaoks ebameeldiva heli tekitamises, mis omakorda sunnib loomakarja liikuma, et tüütu õhusõiduki lähedusest eemale saada.  

Seda, kas droonid võivadki põllumajanduses karjakoertelt nende elupõlised tööülesanded ära võtta, näitab tulevik. Küll on aga koeral palju plusse, mida droon iial asendada ei saa. Koer on lisaks tööloomaks olemisele veel tore seltsiline ja kui droon läheb katki või saab aku tühjaks, siis haukuva karjusega seda muret pole.