Koeruse treener ja videoprojekti eestvedaja Kei Kvarnstrom seletab, et koertele sõnakuulelikkuse õpetamine on tehniline ala, mistõttu tekkis idee teha selle baasil vahelduseks midagi naljakat ja täiesti teistsugust.

Idee saadi YouTube’i keskkonnas levinud populaarsetest koeravideodest, kus riietatud loomad istuvad laua taga ning söövad ja teevad muid toimetusi inimkäte abil.

Koeruse hobigrupi juhendaja Liina Kümnik sõnas, et võteteks ei pidanud koeri spetsiaalselt treenima. "Oluline on püsivus, et loom jaksaks olla pikemat aega samas asendis. Keerulisem on siis, kui neid on korraga koos palju, sest iial ei tea, kuidas nad omavahel hakkama saavad, kui võõras huvipakkuv koer kõrval istub."

Võteteks harjutati kaks kuud. Esiteks pidid koeraomanikud harjutama loomaga toolil istumist, kuid ülesanded muutusid järjest keerulisemaks.

"Näiteks oli ülesanne, et leia kodust suur särk, harjuta, et käed ikka välja varrukatest välja ulatuvad ja kaadrisse jäävad; vaata, et leiad tassi või kahvli üles, kui koera taga peidus oled," loetleb Kei. "Üks loovam ülesanne oli leida kolm žesti, mida videos kätega teha."

Kõigiga ei tulnud harjutamine lihtsalt. Kei räägib naljaka loo: "Koeruses käib suur labrador, kes kardab kõrgust. 5-6 nädalat enne filmimist harjutas pererahvas temaga tumbal istumist. Nädal enne filmimist vajus koer sealt kogemata alla ja enam istumist harjutada ei tahtnud - blokk tuli ette. Seejärel toodi talle kergitatud euroalus."

"Taimetotlaste pidusöögi" filmimisel kasutati pikka ja lühikest lauda. Kuna seal oli ainult taimne toit, mis koertele eriti ei maitse, sai nalja siingi. "Päeva lõpuks kõik nätsutasid salatit ja sõid brokolit," räägib Kei. 

Koeruse liikmed lubasid, et tulevikus võib "huvitavatele tegevustele lisa oodata".