Bänd kirjutab oma Facebooki kontol alljärgnevat: "FARADAY tavaliselt ei sekku päevakajalistesse teemadesse, aga tundub, et täna peame ka meie sõna võtma! Nimelt on loomade suhtes toime pandud julmad teod ületanud meie taluvuspiiri!

Juulis tappis vanem mees Haapsalus oma 18 aastat vana kassi Miki. Algul üritades uputada ja kui see ei õnnestunud, siis lõi teda 10 korda haamriga pähe. Toimunu jäi videole ja ajakirjanik Heiki Valner postitas selle internetti.

Augusti keskel tappis Hiiumaa vallatöötaja rebasekutsika. Haamriga! Härra oli teda väidetavalt kartnud, aga ju vist arvas, et on piisavalt mees, et ei pidanud vajalikuks pädevaid inimesi appi kutsuda.

Ja meie viimaseks piisaks oli Paide noortekamp, kes mängis siiliga jalgpalli vastu kiviseina. Lõpuks, kui jalad olid väsinud, pandi siil akna eest võetud metallraamiga trellide vahele ja hüpati pooleks.

FARADAY loodab, et kõik loetletud tegelased saavad oma halbade tegude eest karistada! Ja kui ei saa, siis loodame, et karmal on nendega omad plaanid! Kõik FARADAY liikmed armastavad väga loomi ega aktsepteeri sellist käitumist mitte mingil tingimusel! Seetõttu ei ole sellised inimesed mitte ühelegi meie kontserdile oodatud. Kui sa käitud loomadega halvasti, siis FARADAY kontserdid on sulle keelatud!!!"