Selle triki avalikustas naerukrampidesse sattunud Kairo tudeng Mahmoud A. Sarhan, kes külastas Egiptuse pealinnas asuvat loomaparki. Pargis jalutades kohtas ta kahte hobuslast, kes siiski ei olnud kindlasti sildil nimetatud loomad. Noor tudeng postitas fotod ja video sotsiaalmeediasse, misjärel hakkas uudis välgukiirusel levima.

Petulooga tegelema asunud ajakirjanikud on saanud loomaarstidelt kindla vastuse, et kindlasti ei ole tegemist sebradega, sest nende loomade triibud ei sarnane ühegi kolme sebraliigi omadega. Kõige naljakam on loo juures muidugi see, et nende loomade triibud hakkasid kuumuse käes laiali valguma, mis päris sebradega kunagi ei juhtu.

Sellegi üle ei ole tarvis kaua mõelda, mis kabjalised on päriselt halva maskeeringu taga peidus. Pikad teravatipulised kõrvad ja hele koon reedavad kohe looma tõelise liigi – päris kindlasti on tegemist hoopis eesliga. Loomapargi juhataja väidab ajakirjanike küsimise peale aga raudkindlalt, et puuris elavad päris sebrad.

Sebrad ja eeslid on tõesti piisavalt sarnased, et saavad omavahel paarituda ja järglaseidki saada. Sebra ja eesli paaritumisel sündinud hübriide nimetatakse sebroidideks, kes pärivad sebra vanemalt oma triibud ning eesel vanemalt rahulikuma iseloomu.

Allikas: iflscience.com