Kolm lõvi, kaks karu ja kaks merisiga veedavad oma päevi kitsastes kasimata puurides ja kannatavad nälga.

Need õnnetud loomad elavateks tunnistajateks ühe Armeenia oligarhi kapriisidest ja soovidest oma sõpruskonna ees eksootiliste loomadega kelkida. Aga koos oligarhi allakäiguga halvenes tunduvalt ka loomade olukord - nüüd nad peavad elama haisvates puurides, kannatama nälga ja olude sunnil leppima tapamaja jääkidega, mida toob neile üks vanapaar, kellele ainsana loomade olukord korda läheb.

Loomaaed asub Armeenia linnas Gyumris ja selle suurteks asukateks on seitsmeaastane emalõvi Mary, tema kutsikad - üheksa- ja neljaastane Zita ja Geeta ning karud Masha ja Grisha.

Võimud keelduvad loomadele paremat eluaset otsimast ning oligarhi asukohast pole üldse kellelgi aimu. Õnneks hakkas ühel vanapaaril loomadest kahju ja nii nad jäidki õnnetukeste eest hoolitsema. Pensionäridest vanapaar Alina ja Hovhamnes kolisid viis kuud tagasi lõvipuuri lähel olevasse kuuri elama, et loomade eest hoolt kanda.

“Kõndisime naisega mööda hüljatud loomaparki ja kuulsime piinlevate loomade hääli. Tulime vaatama emalõvi ja tema poegi, kellel sõna otseses mõttes suud vahutasid, sest nad polnud ei tea mis asjast vett saanud," jutustab Hovhamnes. "Me ei saanud näha loomi piinlemas. Tõime neile vett ja kohalikult lihunikult liha. Loomad on kurvad ja üksi. Nad jooksevad puuris edasi tagasi ning on tegevuseteusest ja igavusest hulluks läinud. Kahjuks ei suuda me leida kedagi, kes neid aitaks."

Naine Alvina jätkab: “Lähen igal hommikul metsa, et karude jaoks toitu leida, aga kunagi pole seda piisavalt. Vahel küll inimesed annetavad vilja ja helbeid, millest saame karudele putru keeta."

Aeg ajalt astub loomaaist läbi ka veterinaar, kes läbi puurivarbade loomade tervist kontrollib, aga korralike uuringute teostamiseks napib raha.

Õnneks on loomade halb olukord jõudnud loomade päästmisega tegeleva organisatsiooni Born Free liikmete kõrvu. Grupp, kes on teinud Borneo saarele varjupaiga ohustatud orangutanidele, otsib võimalusi loomade transportimiseks paremasse kohta.