Kuna mehe tütrel oli samuti hamster, teadis ta, kui oluline võib lapsele tema lemmikloom olla. Lumisel teel üksikut hamstrit märganud Jostein püüdis loomakese heas usus kinni ja võttis ta autosse soojenema. Ta tõstis loomakese hellalt auto kindalaekasse ning lootis looma koju tagasi aidata.

Josteiniga sai kokku Norra ajakirjanik Sanna Drogset Børstad, kellele anti ülesandeks asja uurima minna, sest ajalehetoimetus oli tänavalt leitud hamstri kohta siiski kirja saanud. Koos mindi kohalikku loomakliinikusse, kuid seal selgus üllatav tõsiasi. Ilmnes, et Hanseni “päästetud” hamster polnudki hamster ja veel vähem kellegi koduloom.

Tegemist oli hoopis Norra lemmingiga. Lemmingid kuuluvad küll hamsterlaste sugukonda ja meenutavad välimuselt hamstreid, kuid päästmist nad ei vaja, sest nende loomulik elukoht ongi looduses.

Niisiis otsustas mees viia lemmingu tagasi täpselt sinna, kust ta loomakese kinni püüdis. Kuigi Jostein püüdis kinni hamstri-sarnase looma, tegi ta seda heas usus. Ta arvas, et keegi on oma lemmiklooma kaotanud. Kui tegemist oleks olnud tõesti hamstriga, oleks ta igati õigesti toiminud.

Vaata pilte SIIT.