Kui safaripargi töötajad nägid, et tiiger Amur kitse sugugi ära sööma ei kipu, panid nad talle nimeks Timur ja jälgivad rõõmu ja üllatusega loomade tegemisi, vahendab Observer.

Timur ja Amur on suurteks sõpradeks saanud, sest kuidas muidu selgitada seda, et kits keeldub kiskja kõrvalt lahkumast. Safaripargi direktor Dimitri Mezentsev sõnab, et Timur tunneb end Amuri seltsis turvaliselt. "Ühel õhtul kui Amur ööseks eraldi puuri pandi, magas Timur kogu öö puuri kõrval ja enne ei võtnud einetki, kui Amur hommikul välja lasti."

Edasipidi oli Timur targem ja selleks, et öösel mitte üksinda olla, puges ta ise Amuri puuri sooja, kiskja pidi aga öö õues veetma. Niimoodi kestis see neli ööd järjest. Kuigi mõlemal loomal on nüüd oma magamiskoht, kipub soojalembene Timur ikka Amuri puuri ja ajab tiigri külma või vihma kätte. Õnneks pole selline nahaalne käitumine sõprussuhteid rikkunud.

Mezetnsev sõnab, et tiiger kannatab kitse rahulikult, aga kits muutub rahutuks kui tiigrit läheduses pole. Kui varasemalt läks tiiger hommikuti rahulikult omi asju ajama, kitse järele ootamata, siis Timur on selle kombe temalt ära harjutanud. Nüüd ootab Amur Timuri alati ära, seejärel minnakse koos jalutama. Loomad ka mängivad koos. Lemmikmängud on peitus ja tagaajamine.

Safaripargi töötajatele tekitab huvi küsimus, miks pole Amur Timurit siiani nahka pistunud. Amuri hooldajad väidavad, et Timuri ellujäämise põhjus peitub tema julguses. Kits ei osanud tiigrit karta ja kui ta tiigripuuri pandi, ei pistnud ta jooksu ega näidanud mingil muul moel hirmu välja. "Tiiger aga sattus segadusse ja kaotas kitse vastu huvi. Seda on ka varem juhtunud, et tiigripuuri pandud kits on keeldunud vastu hakkamast ja tiiger pole teda nahka pannud. Aga piisas ainult ühest korrast, mil kits nõrkust välja näitas ja tiiger lõi ta käpahoobiga maha," selgitas Mezentsev.

Direktor kinnitab, et sõprus on Amuri närvissüsteemile mõjunud igati hästi. Kui varem Amur kippus sageli möirgama, siis nüüd on ta palju rahulikum.

Timuri tulekuga on ka Amuri toidulaud muutunud. "Me anname Amurile kaks korda nädas elussööki, aga kitsi enam mitte," sõnas Mezentsev.

Selleks, et imelisest sõorusest teisedki osa saaksid, plaanib safaripargi juhtkond paigaldada loomade puuri kaamerad, et loomasõbrad saaksid imelist sõprust otsepildis jälgida.