Katrin Lustiga võttis ühendust Eesti Loomakaitse Selts, kes valivad juba 18 aastat järjest valinud aasta loomasõbralikuima ja –vaenulikuima teo.

See aasta toimus valimine nii, et juhatuse liikmed ja tööajad valisid välja viis vaenulikku ja viis sõbralikku tegu. Nende hulgast valisid ELSi liikmed välja kolm kõige vaenulikumat ja sõbralikumat tegu ning need pandi avalikule hääletusele. Hääletada sai internetis.

Katrin Lust võitis sel aastal kõige loomasõbralikuma teo tiitli lemmikloomavabrikute uurimise eest ja ka selle eest, et entusiastlik ja kartmatu saatejuht julges vabrikantidele vastu seista ja probleemist avalikkust teatada.

“Kui kuulsin, et olen selle aasta kõige loomasõbralikuma teo tiitli saanud, siis ma mõtlesin, et tühja nendest kõikidest asjadest. Kui inimesed märkasid, mida tegin ja mida ohverdasin, siis ma olen südamepõhjani liigutatud ja tänulik,” ütles Lust TV3-le.

Auhinnaks sai Katrin Lust raamitud tänukirja, lilled ja ELSi logoga termose. Kogu suur tänu ja austusavaldus on aga loomulikult ka ülejäänud tublile “Kuuuurija” meeskonnale.