Koerajuuksurid said abipalve koera omanikult, kes raske haiguse tõttu ei olnud võimeline oma koera eest hoolt kandma. Jessica Kincheloe ja teine koerajuuksur, kes oma nime avaldada ei soovinud, läksid tallu olukorda uurima. See, mis nad sealt avastasid oli jahmatav.

Ait oli täis väljaheiteid ja mustust ning lõhn, mis sealt vastu tuli oli lämmatav. Lazarus oli mustuse sees elanud juba aastaid ning mattunud oma määrdunud ja viltis karva sisse.

Youtube.com kuvatõmmis

"Koera välimust hinnates võib öelda, et ta oli seal ikka üksjagu aega olnud," ütles juuksur.

Juuksurid päästsid koera sellest piinarikkast olukorrast, pügades talt ära üle 15 kilogrammi tugevalt pulstunud karva. Selle karvaga oli tal valus olla ja liikuda.

"Algul oli Lazarus pügamise suhtes ebakindel, kuid ta rahunes kohe, kui pügasime paljaks tema kaela. Ta sai aru, et see toob talle suurt kergendust ning tal on hea olla." sõnas Kincheloe.

Kui Lazarus oma karvast vabanes, tundus talle kõik uus, nii kõndimine kui ka inimeste tähelepanu ja silitused.

"Ta talus inimese kontakti, kuid ei tundunud sellega tuttav olevat. Õnneks sulas ta kiiresti üles ning sai aru, et tahame vaid head, eriti siis, kui me talle maiust pakkusime." rääkis Kincheloe.

Lazarus on võetud MTÜ Big Fluffy Dog Rescue hoole alla. Hetkel on ta hoiukodus, kus ta peatub seniks, kuni talle päris oma kodu leitakse.

Big Fluffy Dog Rescue organisatsiooni asutaja Jean Harrisoni sõnul kohaneb Lazarus vaikselt oma uue eluga ning tal läheb aina paremini.

Allikas: The Dodo