Juulikuus sõitis Tallinnas elav Marko Männiste koos vennaga parajasti koju kui nad märkasid tulvavees kedagi, kes osutus kassipojaks. Pisikene kassipoeg oli läbimärg ja uppumas. Ta oli lootuse kaotanud ning tema jõud oli raugemas. Kass oli loid ja vaevalt võimeline liikuma.

Marko sõnul oli kass läbimärg ja värises külmast ning ehmatusest. Männiste viis kassi koju, pesi ja toitis teda ning hakkas kassile seejärel uut kodu otsima. Päästetud kassipoeg sai ka vihmale viitava nime – Tilk.

Väga paljud loomasõbrad elasid suvel selle kassipoja seiklustele kaasa. Mis elu Tilk täna elab? 31. detsembri hommikutundidel õnnestus meil Tilgale külla minna.

Paljudele tuntud kassipoeg Tilk saab märtsis juba umbkaudu aastaseks. Tilk võeti pere teiseks lemmikuks üsnagi spontaanse, kuid teadliku otsusena. Täna elab ta koos väärika kassi Karmaga tegevusrohket ja kuninglikku elu.

Kui Marko kassi noorpaarile kinkis, oli umbkaudu kolmekuune kassipoeg väeti ja tema tervis ei olnud kiita. Peale arstivisiiti selgus, et üldine tervis on kassil õnneks korras ning usside raviks sai ta vajalikud ravimid ja hakates seejärel jõudsalt kosuma. Uues kodus harjumine kulges pere sõnul üsna vaevaliselt, sest Tilk oli omaniku Siiri sõnul sotsialiseerimata kass. Ta oli metsiku taustaga ning ei lasknud inimesi ligi. Esimesed kuud elas Tilk suurema osa ajast peidus ja jälgis kodus toimuvat ohutust kaugusest. Siiski õnnestus tänu omanike varasemale sarnasele kogemusele kassid lepitada ning Tilk turvalisest peidupaigast tasa ja targu välja meelitada.

Tänaseks on Tilk vahva ja mänguhimuline perelemmik, kes oma krutskitega tagasi ei hoia. Külalisi nähes on ta algul küll pisut pelglik, kuid pererahva seas naudib tähelepanu ja paisid väga. Karmaga saab Tilk hästi läbi. Pererahva sõnul mängivad kassid sageli koos.

Delfi lemmikloomaportaal soovib Tilgale jõudu ja jaksu!