Kevad on käes ja looduses on kätte jõudnud aeg, mil hülgepojad lahkuvad oma sünnipaikadest ja hakkavad iseseisvalt toituma. Viimase paari nädala jooksul on Eesti Metsloomaühinguni jõudnud abivajavatest hülgepoegadest mitmeid teateid.

Leitud hülgepoeg oli loomaaia spetsialisti sõnul juba mitu päeva näljas olnud. "Päris kindlasti võib öelda, et ema oli ta maha jätnud ja ta ei ole mitu päeva süüa saanud," tõdeb Eesti Metsloomaühingu juhatuse liige Katrin Idla TV3le antud videos.

Hädas olnud hülgepoeg toimetati Tallinna loomaaia hoole alla, kus ta kosub ja titekarva vahetab. Hülgepoega toidetakse ja ravitakse ning kui aeg on küps, lastakse loom tagasi loodusesse.

Foto: Tallinna loomaaed

Foto: Tallinna loomaaed

Hülgepojad võivad abi vajada rahvarohketes randades ja seda eelkõige inimese enda eest. Inimese lähedusse sattunud hülgepoja jätab ema sageli maha, mistõttu palub Eesti Metsloomaühing silma jäänud hülgepoegadest alati teada anda. Ka koertega mere ääres jalutades tasub olla tähelepanelik ning koerad igaks juhuks rihmas hoida. Ise looma teisaldama hakata ei tohiks.

Fotod: Inari Leiman (Tallinna Loomaaed)