Kohalik elanik Chella Phillips, kes juhib ka varjupaika Voiceless Dogs of Nassau ja tegeleb pealinna abivajavate koertega, majutas orkaani ajal kodus 97 koera, kes vastasel juhul oleksid ilma peavarjuta jäänud. Neil kodututel ja hüljatud tänavakoertel oli naise korteris turvaline, nad said süüa-juua ning peavarju.

„Kõik nad saavad omavahel hästi läbi ja tervitavad uustulnukaid sabaliputamisega,“ kirjutas Phillips koertest, kes tema juures hoiul on. Tundub uskumatu, et tema pealinna korterisse mahtus kokku 97 koera. Naine lisas, et koerad suhtuvad üksteisesse hästi, nad mõistavad, et nad on vennad-õed, kes kõik on ühte moodi pidanud tänavatel kannatama.

Fotod Chella Phillipsi hoole all olnud koertest läksid internetis kulutulena levima, kus need liigutasid tuhandeid inimesi ja neid jagati vaid paari päeva jooksul juba tuhandeid kordi.

Teisipäeval, kui suurem torm möödas oli, kirjeldas Phillips hirmuäratavat kogemust oma postituses „Tuul vilistas nagu rong, mis keeldub edasi liikumast. See oli nii vali, et vesi tungis akende ja uste tihendite vahelt sisse. Koerad olid hirmul. Proovisin nendega mängida, neile laulda, andsin neile viimasedki maiustused, et nende tähelepanu orkaani mürast eemale juhtida.“

Õnneks jäid kõik 97 koera tormis ellu, kuid kahjuks on torm teinud niivõrd tugevat laastamistööd, et Phillips ja koerad ei ole ohust veel täielikult pääsenud. Phillips pöördus abi saamiseks avalikkuse poole ja avas annetuste lehe neile, kel on võimalik tema tegevust toetada ja teda aidata. Kohalike koerte abistamiseks on kogutud juba üle 200 000 dollari.

„Ma isegi ei tea, mida öelda ja kuidas teid tänada,“ kirjutas Phillips. „Teie armastus, sõnad ja annetused hoiavad mind elus, annavad mulle lootust ja tahan, et teaksite – ükskõik kui palju raha ka kogutakse, iga viimane kui sent läheb koerte elude päästmiseks." Ta loodab osta maad, et kolida linnast eemale ja pakkuda koertele seal ruumi ringi jooksmiseks.

Allikas: thedodo.com