New Jerseys elaval 12-aastasel Darius Brownil on kaks kirge: kikilipsud ja loomad. Seetõttu on poiss saatnud erinevatele loomaorganisatsioonidele üle kogu USA omatehtud ainulaadse kikilipsu. Darius loodab, et tema tehtud lipsuga ehitud koerad leiavad endale kiiremini kodu, vahendab Today Show.

"See aitab koera muuta märgatavamaks, atraktiivsemaks," rääkis suure südamega noormees ja lisas: "See aitab neil leida igaveseks armastava kodu... Ma armastan koertes ja kassides kõike."

Dariuse loomaarmastus sai alguse tegelikult vajadusest aidata iseennast. Poisil diagnoositi kõigest 2-aastaselt kõne-, käitumis-ja mõistmishäired. Tema ema, 40-aastane Jay Brown ja õde, 22-aastane Dazhai Brown-Shearz on sellest ajast peale üritanud poisi arengule igati kaasa aidata.

Naiste pingutused tundusid kandmast vilja ja 8-aastaselt toimus Dariusel suur läbimurre. Nimelt ei suutnud Darius oma seisundi tõttu ise siduda kingapealu, mistõttu tulid tema ema ja õde ideele lasta poisil proovida valmistada kosmeetikat õppivale õele ette väikeseid juuksepaelasid. Darius pidi paelu ise välja lõikama ja siduma.

Tegevuse käigus hakkas poiss aga tegema hoopis iseseisvalt kikilipse ja talle meeldis neid ka kanda. Kuna tänaval peatati poissi korduvalt ja uuriti, et kust selliseid kikilipse saada oleks, tekkis poisil idee asutada oma ettevõte. Nüüd ongi Darius ettevõtte Beaux & Paws juht, mis tegeleb kikilipsude valmistamisega inimestele ja nende lemmikutele.

Kui Ameerikat laastasid suured tornaadod, siis nägi Darius, kui palju loomi jäi ilma peavarjuta. Eriti häiris teda tõik, et paljud loomade varjupaigad olid sunnitud sealseid asukaid eutaneerima, kuna neile kõigile ei leitud kodusid. Darius teadis, et peab midagi selles suhtes ette võtma.

Poiss hakkaski oma kikilipse saatma erinevatele loomaorganisatsioonidele ja hetkseisuga on ta saatnud üle riigi sadu lipse ning kogunud erinevate üritustega ka loomadele raha. Näiteks annab ta enda ettevõtte toodetud lipsude müügist ära olulise osa loomade heaks. Samuti kasutab ta müügist saadud tulu peamiselt kanga ostmiseks, et teha üha uusi lipse.

Darius on saanud oma tegevusega ka päris kuulsaks ning muuhulgas on talle saatnud tänukirja ka USA ekspresident Barack Obama.

Kõige tänulikum on aga poiss oma pere üle, kes on tema sõnul poisi heaks palju ohverdanud. Näitena tõi ta välja oma õe, kes pidi ohverdama ülikoolist kaks aastata, et aidata Dariuse emal (kes on üksikema) poissi kasvatada. "Ma võlgnen neile kõik," on Darius äärmiselt tänulik.

Hetkel on Dariusel aga käimas rahakogmiskampaania, kus ta üritab käia terve suve jooksul ise võimalikult paljudes loomade varjupaikades, et lipsud üle anda ja aidata kaasa erinevates rahakogumiskampaaniates.

Darius on kuulus ka sotsiaalmeedias, tal on Instagramis näiteks üle 45 000 jälgija.