Juba 11 aastat tegutsenud Keila koerteklubi IPSON on varemgi korraldanud kogupereüritusi, kuid nii mitmekülgset ettevõtmist nagu Keila Hoovilood ürituse raames laupäeval peetud koguperepäeva "Koertega ja koertele" viisid klubi liikmed läbi esimest korda.

Lisaks koerte rallikuulekuse- ja mitmevõistlusele korraldati koertele mõeldud mänguasjade valmistamise töötuba, toimus koeratoitude degusteerimine, koerad said välja valida maitsvama köögivilja ning viidi läbi koeratordi konkurss.

Kui koertele mõeldud võistlusi on klubi liikmed korraldanud varemgi ja need toimuvad regulaarselt, siis näiteks juurviljakonkurssi ja koertele mõeldud tortide võistlust korraldati esimest korda. Klubi IPSON koolitaja Anu Oks sõnas, et oli hea meel näha, kuidas koeraomanikud uudse ideega kaasa läksid. "Võistlusele tõid tordi nii need koeraomanikud, kes tavatsevadki oma lemmikutele tähtpäevadeks midagi maitsvat valmistada kui ka need, kes proovisid tordivalmistamisel kätt päris esimest korda."

Hindamine oli anonüümne ja ei koerad ega inimesed torte eelnevalt ei maitsnud. "Hinnati koostise, välimuse ning nimetuse harmooniat. Kõik tordid läksid samal päeval toimunud koerte rallikuulekuse võistluste autasudeks. Võidutordi, nimetusega Armsale sõbrale, mille valmistas klubi IPSON liige Ülle Rande, neelas saksa lambakoer nimega Hundu alla ühe hingetõmbega," sõnas Oks.

Parima juur- ja köögivilja valimisel osales kokku 15 koera, kellele oli valiku tegemiseks ette antud 14 köögivilja (porgand, punane peet, kurk, tomat, nuikapsas, kabatšokk, kaalikas, kapsas, lillkapsas, redis). "Koerajuht tegi vastavasse tabelisse märke, kas koer sööb hea meelega, n-ö pika hambaga või ei söö üldse. Parimateks hindasid koerad porgandi ja punase peedi. "Just see viimane oli minu jaoks üllatus. Ma poleks ise selle peale tulnudki, et peet koertele sobiks! Samuti üllatas neljandale-viiendale kohale jäänud nuikapsas, samas kui värske kapsa hindasid koerad kaheksanda koha vääriliseks," selgitas Oks.

Koerasõpradele, kes ürituse kordamist ootavad, on Anu Oksal edastada rõõmus sõnum: "Juba praegu andsid korraldustiimi liikmed meie klubi juhatajale teada, et oleme valmis sellist koguperepäeva kordama ning peaski on juba keerlemas uued ideed, mida paremini annaks teha. Muidugi ei loobu me ka teiste, juba väljakujunenud ja traditsiooniliste ürituste korraldamisest."