Haabersti linnaosa vanem Andre Hanimägi sõnas, et reidi eesmärgiks oli eelkõige koeraomanikele meelde tuletada, et oma lemmiku järgi tuleb avalikus ruumis koristada. „Oma lemmiku järgi koristamine ja puhtuse hoidmine peab olema elementaarne, kuid tuleb tõdeda, et alati see paraku nii ei ole. Seetõttu otsustasime koostöös munitsipaalpolitseiga täna hommikul juhtida koeraomanike tähelepanu oma lemmikute järgi koristamisele,“ ütles linnaosavanem, kelle sõnul on elanikud andnud märku, et see on jätkuvalt murekoht.

Loomaomanikele selgitati kontrollkäigu põhjust ning nendele, kel polnud koer kinni, tuletati meelde, et koer peab nii enda kui ka teiste turvalisuse huvides olema siiski rihma otsas. „Valdavalt kohtasime neid koeraomanikke, kes olid varustatud kotikestega ning kinnitasid, et oma lemmikute järgi koristamine on vajalik. Soovime koostöös MUPO ja kohalike elanikega viia selle sõnumi võimalikult paljudeni,“ jätkas Hanimägi.

Linnaosavanem lisas, et kindlasti ei ole tegemist esimese ja viimase reidiga linnaosas vaid koostöös munitsipaalpolitseiga võetakse antud teema linnaosas suurema tähelepanu alla.