„Ma olen väga uhke noorte üle ja tänulik nii asutustele, kes olid nõus kogumispunkte avama, kui ka loomulikult kõigile annetajatele. Selle kampaania tulemus on hea näide sellest, kuidas üheskoos on võimalik teha palju rohkem kui üksinda,“ ütles Põhja-Tallinna vanema kohusetäitja Julianna Jurtšenko.

Mustamäe vanema Lauri Laatsi sõnul teeb Tallinna loomade varjupaik, nagu kõik varjupaigad Eestis, väga tänuväärt tööd ja väärib abistamist.

„Ma olen alati öelnud, et inimese üks tähtsamaid missioone siin ilmas peaks olema aidata. Ja eriti neid, kes ise ennast aidata ei saa. On suur rõõm näha, et see sõnum kõnetab ka meie noort põlvkonda. Muuseas, ka meie perre saabus kass just varjupaigast, nii et julgen ärgitada kõiki, kel mõte pakkuda kodu mõnele neljajalgsele sõbrale, seda eeskuju järgima. Te ei kahetse!“ ütles Laats.

Põhja-Tallinna ja Mustamäe noorte initsiatiivil algatatud heategevuslik kampaania „Ole sõber!“ kestis kaks nädalat. Annetusi koguti üle 30 kogumispunkti kaudu, mis olid avatud erinevates asutustes ja koolides kõikides Tallinna linnaosades.

Kokku õnnestus koguda sajad kilod koera- ja kassitoitu ning muud varjupaiga jaoks vajalikku. Sealhulgas anti varjupaigale üle 300 kilo kuivtoitu ja ligi 100 kilo konserve koertele, üle 100 kilo kuivtoitu ja sama palju konserve kassidele, peaaegu 150 kilo kassiliiva, lisaks maiustusi nii koertele kui ka kassidele, piima kassipoegadele, kõikvõimalikke rätikuid, linasid, katteid ja tekke, kümneid kaelarihmasid ja rihmasid, kausse, puure, tualette, magamisasemeid ja mänguasju, erinevaid puhastusvahendeid ja muid vajalikke asju.

Loe, mida kõike noored kodututele loomadele viisid.

Praeguse kampaania näol oli tegemist eelmisel aastal toimunud heategevusliku aktsiooni „Ole sõber“ jätkuga. Kui mullu kogusid Põhja-Tallinna noored loomade varjupaigale 6300 eurot, siis nüüd koguti loomade toitu ja muud vajalikku. Tallinna loomade varjupaiga esindajate sõnul kasutatakse kõiki heategevuskampaania käigus kogutud asju hoolitsuseta või muul põhjusel hätta sattunud loomade ülalpidamiseks ja abistamiseks.