Täna algatas Karusnahavaba Liit Fur Free Alliance kampaania survestamaks moebrändi Prada ühinema oma konkurentidega karusnahavabas poliitikas. Kampaania kestab New Yorgi, Londoni, Milaano ja Pariisi moenädalate ajal.

Karusloomafarmides veedavad metsloomad kogu elu traatpõhjaga puurides. Rääkimata liigiomastest käitumisest ja elust, ei ole neil isegi liikumiseks piisavalt ruumi. Peale piinarikast elu tapetakse nad gaasiga või anaalse elektrilöögi teel. Kui loomi loodusest püütakse, siis võib loom veeta lõksus päevi ilma söögi ja joogita, harvad ei ole ka juhud, mil loom ise oma käpa otsast närib, et lõksust pääseda.

Karusnahatööstus on ka keskkonda hävitav. Farmid kahjustavad pinnast ja veekogusid jäätmete ja mürgiste kemikaalidega. Jahimeeste lõksudesse võivad sattuda ka ohustatud liigid ja koduloomad.

Kuna enamus tarbijatest ei poolda karusnahatööstust, on teised suured moebrändid end karusnahavabaks kuulutanud. Riikides nagu Norra, Holland ja Belgia on karusloomafarmid keelustatud või keelustamisel. Ka suured linnad nagu San Francisco või Sao Paulo on karusnahamüügi keelustanud ja näiteks Los Angeles ja kogu Suurbritannia, kus karusloomafarmid on küll keelustatud, plaanivad keelustada ka karusnahaga kauplemist.

Rahvusvahelise loomakaitseorganisatsiooni Fur Free Alliance’i esimees Joh Vinding ütleb: “Tarbijad toetavad ettevõtteid, mis hoolivad loomakaitsest, ja sellepärast on ka paljud Prada konkurendid karusnahast loobunud. Prada peaks teisi juhtivaid moefirmasid järgima ja karusnahast loobuma, mitte toetama loomade äärmuslikke kannatusi, mis on karusnahatööstusele omane. “

Loomuse juhataja Kadri Taperson: Eestis on Fur Free Retailer’iga ühinenud 20 ettevõtet ja neid on alanud hooajal juurde tulemas. Moehiiglased, ja nende hulgas loodetavasti ka Prada, saadavad selge sõnumi sellest, et karusnaha kasutamise aeg on lõppenud.

Mida arvad sellest sina? Anna oma panus, osale kampaanias ja saada Prada juhtkonnale kiri SIIT.