Naisterahvas nimega Ms Wu postitas sotsiaalmeediakeskkonda Weibo mureliku postituse, kus kurtis, et ta ei ole võimeline pärast kolimist enam Gugu eest hoolitsema, paludes abi Shanghai mereülikoolilt.

Ms Wu selgitas oma postituses, kuidas leidis hane kalastades: „Ta oli üleni kollane, kui ta leidsin, aga nüüd on ta väga kaunis,” lisades: „Ta oli minuga poolteist aastat, aga kolin nüüd uude kohta.” Naine palus ülikoolilt, kes juba peab hanekarja, kas nad ehk saaksid linnu endale võtta, naljatades, et ta tõesti ei taha linnukesest hanepraadi teha. Ülikool vastas seepeale, et nad võtavad Gugu suurima heameelega oma suurde haneperekonda vastu.

Ms Wu postitus sai Hiina sotsiaalmeedias võrdlemisi kuulsaks. Inimesed olid varmad arvamust avaldama: ühed elasid Gugu tegudele kaasa, kommenteerides, kuidas nad loodavad, et Gugu leiab kodu, mida väärib; teised aga mõistsid Ms Wud hukka, et ta nii kergekäeliselt linnust loobub, selle asemel et proovida teda oma uude ellu kaasa võtta.

Lõpp hea, kõik hea. Gugu uus kodu saab olema ülikoolilinnakus, lähedal ühele kohalikule looduskaitsealal asuvale järvele. Tõenäoliselt soovib ülikool, et nende õpilased saaksid õppida kesk loodust ja rohelust.

„Me loodame, et Gugu kasvab terveks ja tugevaks linnuks,” kommenteeris ülikool.

Allikas: BBC