„Kui möödunud sügisel transportisid meie kullerid üle Eesti loomaaeda kohale ligi 17 tonni kõrvitsaid, siis seekord olid inimesed eriti hoogu läinud ja kostitasid maiaid loomi hinnanguliselt üle 23 tonni kõrvitsatega,“ rõõmustas DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd.

„Kõige arvukamalt oli saadetisi Harjumaalt, aga suurim ühekordne laadung, mis kaalus kokku ligikaudu kaks tonni, pandi teele Viljandimaalt ühest aiandussaaduste talust,“ märkis Kivimurd.
Tallinna loomaaia koostöösuhete koordinaator Signe Kalgan sõnas, et kui eelmisel aastal jätkus kollastest viljadest märtsi lõpuni, siis ehk saavad seekord loomad kauemgi maiustada. „Tegeleme pidevalt nende kvaliteedi jälgimisega ning kehvemini säilivad viljad anname järjest loomadele,“ selgitas Kalgan. „Lisaks on head inimesed meile saatnud ka õunu, porgandeid, peete, kapsaid ja kaalikaid. Ning loomulikult võtame ka edaspidi kõik saadetu vastu, küll me vaba nurga leiame.“

Kaheksandat korda toimunud kõrvitsapeol käis loomade toitmine käsikäes hariva jutu ja loomade vaatlemisega, sest loomade reaktsioonid aedikusse tekkinud uue ja huvitava söödava vilja osas on alati erisugused ja põnevad.

Vaata meeleolukaid hetki laupäeval toimunud kõrvitsapeolt SIIT.

Loomaaia asukatele juur- ja puuviljade annetamiseks tuleks need toimetada loomaaia Põhjaväravasse, aadressil Paldiski mnt. 145.