Ühel hommikul ärgates märkas Maddie Smith, et tema tema kass Ruby käitus väga kummaliselt, kuid arvates seda tavaliseks reaktsiooniks külma vastu, ei osanud naine midagi kohe ette võtta ning suundus tööle. Päeva jooksul süvenesid aga looma kummalised käitumismustrid veelgi. Kui Smith jõudis õhtupoole koju, ei suutnud kass enam korralikult kõndida, näha, kuulda ning isegi süüa ega juua ja Smith kiirustas temaga kiirkorras loomaarsti vastuvõtule.

Loomaarstid olid Ruby pärast kohutavalt mures, sest nende sümptomite põhjal olid tal tugevad neuroloogilised probleemid. Arstid ei suutnud aga algul mõista, mis oleks võinud Rubyl põhjustada tema veretestides näha olevat ülikõrget naatriumkloriidi taset, kuna tema dieedis ega käitumises polnud viimase aasta jooksul midagi tunduvalt muutunud. Viimaks tuli Smithil meelde ainus asi, mille vastu Ruby oli kodus viimasel ajal väga tugevat huvi tundnud - nende hiljuti ostetud soolalamp.

Soolalampi limpsides oli Ruby endale teadmatult tarbinud ohtliku koguse naatriumi, mille tõttu hakkas tema aju paisuma ning selle tõttu tekitama hulga neuroloogilisi probleeme. Arstid võtsid kiirelt ette Ruby ravimise ning suutsid igapäevaselt soola tema kehast välja juhtides lõpuks kassi näidud normaalsele tasemele viia. Nüüd viibib Ruby taas oma kodus ning taastub vaikselt.

Smith aga kirjutab oma Facebooki lehel, kuidas loodab, et Ruby lugu päästab palju teisi kasse ja koeri ning et antud intsident oleks hoiatav ka teiste lemmikloomaomanike jaoks, kellel poleks muidu olnud soolalampide ohtlikkusest aimugi. Smith ise loobus oma kodus olevast soolalambist, et kassil poleks selle vastu nii suurt kiusatust ning ohutuse tagamiseks peaks iga soolalampi omav lemmikloomaomanik ka oma koduse situatsiooni tugevalt läbi mõtlema.

Allikas: thedodo.com