Kui “Game of Thrones" ("Troonide mängu”) teles näitama hakati, kasvas nõudlus husky kutsikate järele märgatavalt, sest need meenutavad sarjas olevat müütilist hunti. Küll aga jätavad paljud koeraomanikud oma lemmiku lihtsalt mõne kuuri alla, kui koer ei paku neile enam piisavalt huvi või kaob viitsimine koeraga tegeleda.

Sama tõdeb Põhja-Kalifornias asuv loomakaitse organisatsioon, kelle sõnul on viimaste aastate jooksul leitud palju just hüljatud husky kutsikaid. Mullu oli hüljatud koerte arv lausa kahekordne. Kusjuures paljud hüljatud koerad on nimetatud sarja järgi – Sansa, Stark, Ice ja Ghost. See annab selgesti märku, et just sarja fännid on need, kes oma koera hüljanud on.

Sarjas “Troonide mäng” Tyrion Lannisteri mängiv Peter Dinklage on ammu võidelnud loomade õiguste eest ja palub sarja fänne, et nad lõpetaks huskyde võtmise, kui nende soov koera kasvatada pole tõeline. Näitleja lisab, et see pole mitte ebaaus ainult hüljatud kutsikate osas, vaid ka nende koerte vastu, kes juba on varjupaigas ja kodu otsivad. Dinklage’i sõnul võiksid inimesed, kes tõeliselt husky't tahavad ja on selleks valmis, koera hoopis varjupaigast võtta.

Husky on tõukoer, kes nõuab palju hoolt. Ta on energiline ja vajab enda kõrvale aktiivset omanikku, kes temaga tegeleb. Husky ei ole koer tubasele inimesele. Seetõttu ei ole nimetatud koeratõug ilmselgelt igaühele ja eriti veel fännidele, kes võtavad koera vaid kiirelt mööduva vaimustuse tõttu. Lisaks on husky koer, kes tahab inimese lähedust, tema armastust ja tähelepanu, mistõttu ei sobi see koer ketikoerteks õue kuuri alla.

Allikas: thedodo.com